«Ronnie James Dio: Dreamers Never Die»

«Ronnie James Dio: Dreamers Never Die»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει τηλεοπτική πρεμιέρα τον επόμενο μήνα

18 Νοεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

«Ronnie James Dio: Dreamers Never Die» , το πρώτο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την πορεία του θρυλικού Ronnie James Dio, θα κάνει την τηλεοπτική του πρεμιέρα στο Showtime την 1η Δεκεμβρίου. Θα είναι επίσης διαθέσιμο για streaming μέσω της εφαρμογής Showtime.

Σε παραγωγή της χήρας του Dio και μακροχρόνιας μάνατζερ του, Wendy Dio, το "Dio: Dreamers Never Die" θα εξιστορήσει την απίστευτη άνοδο του τραγουδιστή από έναν τραγουδιστή της δεκαετίας του '50 μέχρι τις πρώτες του ροκ μέρες στους ELF και τους RAINBOW του Ritchie Blackmore, μέχρι την αντικατάσταση του Ozzy Osbourne στους BLACK SABBATH και τελικά την εδραίωση της θέσης του ως ροκ σταρ με το δικό του συγκρότημα, τους DIO. Η ταινία ενσωματώνει υλικό και προσωπικές φωτογραφίες που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ, ενώ προσφέρει προσωπικές σκηνές με τους πιο στενούς του συνεργάτες, την οικογένεια και τους φίλους του, μεταξύ των οποίων οι Wendy, Tony Iommi, Geezer Butler, Glenn Hughes, Vinny Appice, Lita Ford, Rob Halford, Sebastian Bach, Eddie Trunk και Jack Black, καθώς μεταφέρουν τους θεατές μέσα στη ζωή ενός από τους αληθινούς ήρωες του rock and roll και μιας από τις πιο αγαπημένες φιγούρες του rock.

Σε μια συνέντευξη δήλωσε η Wendy: "Νομίζω ότι ο Ronnie ήταν πάντα παραγνωρισμένος κατά τη διάρκεια της ζωής του. Και μετά το θάνατό του, ένιωσα ότι η μουσική του ήταν κάτι που έγραφε για τους θαυμαστές, που ερμήνευε για τους θαυμαστές. Αγαπούσε τους θαυμαστές του και αυτό πρέπει να συνεχιστεί και να συνεχιστεί. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους κάναμε το ντοκιμαντέρ, ήταν για να μπορέσει ο κόσμος να τον καταλάβει, να καταλάβει τη ζωή του και από πού προερχόταν και τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες που πέρασε. Δεν ήταν μια επιτυχία εν μία νυκτί. Σίγουρα πλήρωσε τα χρέη του. Και επίσης για να περάσει το μήνυμά του εκεί έξω. Το μήνυμα του Ronnie ήταν πάντα: "Ακολούθησε την καρδιά σου, ακολούθησε τα όνειρά σου [και] μην τα παρατάς".

Η Wendy μίλησε επίσης για την πρώτη της αντίδραση όταν είδε το "Dio: Dreamers Never Die", λέγοντας: "Όταν έφτιαξαν την ταινία και είχαμε μια ιδιωτική προβολή για μένα, ήταν η πρώτη μου ευκαιρία να δω όλα τα μικρά κομμάτια μαζί, και ήταν πολύ γλυκόπικρο. Έσπασα και έκλαψα. Και ήταν ακριβώς όπως ήθελα να απεικονιστεί ο Ronnie. Είχαν κάνει τόσο υπέροχη δουλειά. Και αυτό ήταν πραγματικά, πραγματικά - μετά από όλη τη σκληρή δουλειά που κάναμε όλοι μας, ήταν σαν, "Ουάου". Νομίζω ότι οι οπαδοί θα το λατρέψουν".

Ο Ronnie James Dio απεβίωσε από καρκίνο του στομάχου στις 16 Μαΐου 2010 σε ηλικία 67 ετών.

Ο Dio ήταν γνωστός σε όλο τον κόσμο ως ένας από τους σπουδαιότερους και πιο επιδραστικούς τραγουδιστές στην ιστορία του heavy metal. Ο τραγουδιστής, ο οποίος ηχογραφούσε και περιόδευε με τους BLACK SABBATH πριν από την ασθένειά του, διαγνώστηκε με καρκίνο του στομάχου στα τέλη του 2009. Υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία και έκανε την τελευταία του πλέον δημόσια εμφάνιση τον Απρίλιο του 2010 στα Revolver Golden Gods Awards στο Λος Άντζελες.