Ο Bruce Springsteen με πέντε άλμπουμ ακυκλοφόρητου υλικού

Ο Bruce Springsteen με πέντε άλμπουμ ακυκλοφόρητου υλικού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Θα κυκλοφορήσει Box Set

20 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Bruce Springsteen επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει ένα box set με πέντε ακυκλοφόρητα άλμπουμ, τα οποία ηχογραφήθηκαν κυρίως τη δεκαετία του '90.

Σε νέα συνέντευξή του στο Rolling Stone πρόσθεσε λεπτομέρειες στα σχόλια που είχε κάνει προηγουμένως, λέγοντας ότι η συλλογή θα ακολουθήσει το πνεύμα του Tracks, της σειράς του 1998 με άγνωστα και εναλλακτικά τραγούδια.

"Έχω ένα box set με πέντε ακυκλοφόρητα άλμπουμ που είναι βασικά μετά το 1988", δήλωσε ο Springsteen. "Ο κόσμος πάντα αναρωτιόταν... Ο κόσμος κοιτάζει τη δουλειά μου στη δεκαετία του '90 και λέει: "Η δεκαετία του '90 δεν ήταν σπουδαία δεκαετία για τον Bruce. Έκανε κάπως αυτό και δεν ήταν στην E Street Band...'. Στην πραγματικότητα δημιούργησα πολλή μουσική εκείνη την περίοδο. Πραγματικά έκανα άλμπουμ. Για τον ένα ή τον άλλο λόγο, η χρονική στιγμή δεν ήταν σωστή ή οτιδήποτε άλλο- δεν τα έβγαλα".

Πρόσθεσε ότι συγκέντρωσε τη συλλογή αφού πέρασε έναν πρόσφατο χειμώνα "καθαρίζοντας εντελώς το θησαυροφυλάκιο" και συνέχισε: "Κάποια από αυτά είναι παλαιότερα πράγματα που παίζει η μπάντα, και κάποια από αυτά είναι νεότερα πράγματα στα οποία έκανα κατηγοριοποίηση κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Θα δώσει στον κόσμο την ευκαιρία να επανεκτιμήσει τι έκανα εκείνη την περίοδο. Επίσης, πολλά από τα πράγματα είναι πραγματικά περίεργα... Ανυπομονώ να δω την ανταπόκριση σε κάποια από αυτά".

Ο Springsteen επιβεβαίωσε μια φήμη ότι ένα από τα άλμπουμ του που δεν έχει ακουστεί βασίζεται εξ ολοκλήρου σε drum looping. "Αυτό θα είναι τόσο παράξενο όσο νομίζει ο κόσμος ότι θα είναι", είπε. "Αλλά χρησιμοποιεί όλα τα drum loops και τέτοια πράγματα, και χρησιμοποιεί συνθεσάιζερ. Μου αρέσει ο δίσκος και στον εαυτό μου. Αλλά το πρώτο πράγμα που βγάζουμε είναι μια σειρά από άλμπουμ. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την ανταπόκριση των οπαδών, γιατί μου αρέσουν όλα".

Ανέφερε ότι το box set θα φτάσει "στο εγγύς μέλλον" και αποκάλυψε επίσης ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την ολοκλήρωση της συνέχειας του τελευταίου του LP Only the Strong Survive, το οποίο έχει τον υπότιτλο Covers Vol. 1. "Ο τόμος 2, θα έλεγα, είναι μάλλον ηχογραφημένος κατά τα τρία τέταρτα", είπε. "Είναι πολύ παρόμοιο. Συνέχισα να εργάζομαι στη soul μουσική επειδή απλά περνούσα τόσο καλά. Αλλά σκέφτηκα να κάνω μια σειρά από αυτούς τους δίσκους σε διάφορα είδη με τραγούδια που αγαπώ".

Και συνέχισε: "Θα ήθελα πολύ να κάνω έναν δίσκο με μουσική κάντρι. Θα ήθελα πολύ να κάνω έναν δίσκο με ροκ μουσική. Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα και όλα επικεντρώνονται γύρω από τη φωνή μου, όλα επικεντρώνονται στο πόσο καλά τραγουδάω. Θα ήθελα πραγματικά να χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο που δεν γράφω για να επικεντρωθώ πραγματικά στα φωνητικά μου".