Οι Doors... κυκλοφόρησαν το τραγούδι Paris Blues

Οι Doors... κυκλοφόρησαν το τραγούδι Paris Blues
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την «τελευταία γνωστή ακυκλοφόρητη» στούντιο ηχογράφηση του συγκροτήματος.

20 Νοεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Οι Doors κυκλοφόρησαν το τραγούδι "Paris Blues", την "τελευταία γνωστή ακυκλοφόρητη στούντιο ηχογράφηση του συγκροτήματος".

Το "'Paris Blues' ταξίδεψε ένα μακρύ μονοπάτι μέχρι την κυκλοφορία του, αποκτώντας μια μυθική υπόσταση καθώς όταν ανακαλύφθηκε συνοδευόταν από ένα σημείωμα που έλεγε: "Ένα πρωτότυπο μπλουζ τραγούδι γραμμένο από το συγκρότημα- το κομμάτι ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια μιας από τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος είτε για το The Soft Parade είτε για το L.A. Woman (κανείς δεν φαίνεται να θυμάται)".

Αυτό σημαίνει ότι το "Paris Blues" πιθανότατα ηχογραφήθηκε κάποια στιγμή μεταξύ του 1968 και του τέλους του 1970, αλλά το ταξίδι του κομματιού έγινε περιπετειώδες από εκεί και πέρα.

Το master tape του τραγουδιού χάθηκε και το μοναδικό αντίγραφο που διασώθηκε δόθηκε στον πληκτρά των Doors, Ray Manzarek. Δυστυχώς, αυτό το αντίγραφο καταστράφηκε εν μέρει από τον γιο του Pablo (μικρό παιδί εκείνη την εποχή), ο οποίος ηχογράφησε πάνω σε μερικά μικρά μέρη. Τώρα, μέσω κάποιας δημιουργικής επεξεργασίας, το τραγούδι διασώθηκε από την αφάνεια για το νέο άλμπουμ.

Αυτό το νέο άλμπουμ είναι το Paris Blues, και είναι μια συλλογή limited edition ( περιορισμένης έκδοσης) που θα κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης Record Store Day Black Friday. Το album θα είναι διαθέσιμο σε ημιδιαφανές μπλε βινύλιο, με ένα πρωτότυπο εξώφυλλο ζωγραφισμένο από τον κιθαρίστα Robby Krieger.

Εκτός από το "Paris Blues", το άλμπουμ περιλαμβάνει δύο άγνωστες μέχρι τώρα ζωντανές ηχογραφήσεις του Krieger και του Jim Morrison που εμφανίζονται σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση για την εκστρατεία του Norman Mailer για τη δημαρχία στις 31 Μαΐου 1969. Το πρώτο είναι το "I Will Never Be Untrue", ένα πρωτότυπο τραγούδι που γράφτηκε για το Morrison Hotel, αλλά τελικά έμεινε εκτός του LP του 1970. Το δεύτερο είναι μια διασκευή του "Me and the Devil Blues" του Robert Johnson.