Ο Elvis Costello και το «The Boy Named If» Companion Album

Ο Elvis Costello και το «The Boy Named If» Companion Album
Ακολουθήστε μας στο Google news

Alive at Memphis Magnetic

20 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Elvis Costello κυκλοφορεί ένα συνοδευτικό άλμπουμ για το τελευταίο του άλμπουμ. Το The Boy Named If (Alive at Memphis Magnetic) αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου.

Το project ακολουθεί το The Boy Named If του Costello, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και πρόσφατα κέρδισε μια υποψηφιότητα για Grammy ως καλύτερο ροκ άλμπουμ.

Το (Alive at Memphis Magnetic) περιλαμβάνει ανανεωμένα τραγούδια από το πιο πρόσφατο LP του Costello, τα οποία ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο στούντιο κατά τη διάρκεια των προβών της περιοδείας. "Όταν οι Imposters και εγώ μπήκαμε στο στούντιο Memphis Magnetic τον Οκτώβριο του 2021, ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο ή δίπλα-δίπλα παίζοντας τα τραγούδια από το The Boy Named If", δήλωσε ο Costello σε δελτίο τύπου. "Τώρα απέμεναν τρεις μέρες από την πρεμιέρα στο Soundstage της Graceland, αλλά τι καλύτερο από το να παίξουμε μερικά από τα αγαπημένα μας τραγούδια, ενώ παράλληλα διαπραγματευόμασταν τις πιο δύσκολες πτυχές των νέων μας κομματιών".

Το νέο άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης μια ανανεωμένη εκδοχή του τραγουδιού του Costello "Every Day I Write the Book" του 1983, διασκευές τραγουδιών των Rolling Stones ("Out of Time"), των Byrds ("So You Want To Be A Rock & Roll Star"), του Paul McCartney και των Wings ("Let Me Roll It") και άλλων. Υπάρχει επίσης ένα νέο remix του "Magnificent Hurt" από το The Boy Named If που δημιουργήθηκε από το ιαπωνικό ντουέτο chelmico.

"Όπως θα ακούσετε", πρόσθεσε ο Costello, "το τραγούδι είναι τώρα μια εντελώς διαφορετική ιστορία τόσο σε λόγια όσο και σε μουσική, επανα-αρμονίζοντας τις παρεμβάσεις μου μεταξύ των στίχων τους, και είναι αυτό το νέο ιαπωνικό μοντέλο του τραγουδιού που κλείνει το βιβλίο με τις ιστορίες του The Boy Named If (Alive At Memphis Magnetic)".

The Boy Named If (Alive at Memphis Magnetic)' Track Listing

1."Magnificent Hurt" (Costello)
2. "Truth Drug" (Nick Lowe)
3. "Penelope Halfpenny" (Costello)
4. "So You Want To Be A Rock & Roll Star" (McGuinn/Hillman)
5. "What If I Can't Give You Anything But Love?" (Costello)
6. "The Boy Named If" (Costello)
7. "Let Me Roll It" (Paul McCartney/Linda McCartney)
8. "Every Day I Write The Book" (Costello)
9. "Out of Time" (Jagger/Richards)
10. "Here, There and Everywhere" (McCartney)
11. "Magnificent Hurt" remix (Costello/chelmico)