Σάρωσε η Taylor Swift στα American Music Awards 2022

Σάρωσε η Taylor Swift στα American Music Awards 2022
Ακολουθήστε μας στο Google news

Beyoncé, BTS και Harry Styles μεταξύ των νικητών.

21 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά


Η Swift ήταν η νικήτρια φέτος, παίρνοντας και τα έξι AMA για τα οποία ήταν υποψήφια- εκτός από τους τίτλους της Favourite Female Pop Artist και της Favourite Female Country Artist, η περσινή επανεκτέλεση του "Red" της χάρισε τα βραβεία στις αντίστοιχες κατηγορίες Favourite Album και των δύο ειδών. Από εκείνο το άλμπουμ, επίσης, το "All Too Well" πήρε το βραβείο για το Favourite Music Video.

Από την άλλη πλευρά, ο Styles πήρε το βραβείο για τον Favourite Male Pop ArtistΑγαπημένο, ενώ ο Morgan Wallen κέρδισε το βραβείο για τον Favourite Male County Artist. Ο Wallen σημείωσε επίσης τον τίτλο του Favorite Country Song με το 'Wasted On You', ενώ ο Styles πήρε το Favorite Pop Song με το 'As It Was'.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες καλλιτεχνών, οι νικητές ήταν οι Dove Cameron (για τον Νέο Καλλιτέχνη της Χρονιάς), Coldplay (Αγαπημένος Καλλιτέχνης Περιοδείας), Dan + Shay (Αγαπημένο Country Duo ή Group), Yahritza Y Su Esencia (Αγαπημένο Latin Duo ή Group), Machine Gun Kelly (Αγαπημένος Ροκ Καλλιτέχνης), For King & Country (Αγαπημένος Εμπνευσμένος Καλλιτέχνης), Tamela Mann (Αγαπημένος Καλλιτέχνης Gospel) και Marshmello (Αγαπημένος Καλλιτέχνης Χορού/Ηλεκτρονικός Καλλιτέχνης).

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η νίκη των BTS για το Favorite Pop Duo Or Group - αυτή σηματοδοτεί την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στην κατηγορία και τους καθιστά τους πρώτους καλλιτέχνες που επιτυγχάνουν ένα τέτοιο καυτό σερί. Το γκρουπ κέρδισε επίσης το πρώτο βραβείο για το Favorite K-Pop Artist.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες που επικεντρώνονται στα είδη με διαχωρισμό των φύλων, τα αντίστοιχα βραβεία Favorite Male και Favorite Female πήγαν στους Lamar και Nicki Minaj (Hip-Hop), Chris Brown και Beyoncé (R&B) και Bad Bunny και Anitta (Latin). Ο Lamar κέρδισε επίσης το Αγαπημένο Hip-Hop άλμπουμ (για το "Mr. Morale & The Big Steppers"), ενώ η Beyoncé κέρδισε το Αγαπημένο R&B άλμπουμ (για το "Renaissance") και το Αγαπημένο R&B τραγούδι (για το "Break My Soul").

Εν τω μεταξύ, τα φετινά AMAs περιείχαν τρία ακόμη νέα βραβεία: ο πρώτος τίτλος Favorite Rock Song δόθηκε στους Måneskin για το 'Beggin', ενώ οι Ghost πήραν το Favorite Rock Album (για το 'Impera') και o Wizkid το Favorite Afrobeats Artist.