Ο Axl Rose αποτίνει φόρο τιμής στον εκλιπόντα τραγουδιστή των Nazareth Dan McCafferty

Ο Axl Rose αποτίνει φόρο τιμής στον εκλιπόντα τραγουδιστή των Nazareth Dan McCafferty
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Ευχαριστώ τον Dan και όλους τους Nazareth για όλη τη μουσική όλα αυτά τα χρόνια»

21 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο frontman των Guns N' Roses Axl Rose απέτινε εγκάρδιο φόρο τιμής στον frontman των Nazareth Dan McCafferty, ο οποίος πέθανε νωρίτερα αυτό το μήνα σε ηλικία 76 ετών.

"Δεν έχω ασχοληθεί με αυτό... ήταν ένα μεγάλο χάπι για να το καταπιώ", έγραψε στο Twitter ο Rose. "Με μεγάλη, μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Dan McCafferty από τους Nazareth. Το έμαθα μια μέρα περίπου μετά, ακριβώς πριν από μια συναυλία. Βρισκόμουν σε μια λίγο σουρεαλιστική κατάσταση πάνω στη σκηνή για αρκετά τραγούδια. Πήγα σε μια συνάντηση με τους Nazareth για λίγες μέρες. Ευχαριστώ τον Dan και όλους τους Nazareth για όλη τη μουσική όλα αυτά τα χρόνια. Η μουσική τους και η φωνή του Dan θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Αναπαύσου εν ειρήνη Dan."

Ο Rose ήταν πάντα ευγνώμων σχετικά με την επιρροή του McCafferty στο δικό του τραγούδι. Οι Guns N' Roses διασκεύασαν επίσης το Hair Of The Dog των Nazareth στο άλμπουμ The Spaghetti Incident του 1993.

" Αν δεν ήταν ο Dan McCafferty και οι Nazareth δεν θα τραγουδούσα", είπε ο Axl το 1988. "Συνήθιζα να κλειδώνομαι στο μπάνιο και να προσπαθώ να πετύχω αυτές τις νότες στο Love Hurts, καταλαβαίνεις;"

Οι Guns N' Roses βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία για την περιοδεία του We're F'N Back! Tour. Το συγκρότημα έχει προγραμματίσει άλλες πέντε συναυλίες στην Οζ, πριν περάσει την Τασμανία για δύο συναυλίες στη Νέα Ζηλανδία.