Ο Christone «Kingfish» Ingram παίζει το Red House του Jimi

Ο Christone «Kingfish» Ingram παίζει το Red House του Jimi
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην ταράτσα του τελευταίου σπιτιού του Hendrix

21 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Κινηματογραφημένη στις 10 Ιουνίου 2022, η παράσταση που γιορτάστηκε σηματοδότησε τη δεύτερη Μπλε Πλακέτα του Hendrix. Μια πρωτοβουλία της English Heritage, οι Μπλε Πινακίδες κοσμούν κτίρια στα οποία κάποτε κατοικούσαν αξιόλογες ιστορικές προσωπικότητες. Η κατοικία του Jimi το 1968-69 στην Brook Street στο Mayfair του Λονδίνου έχει ήδη μία. Η πλακέτα του 2022 - η οποία αποκαλύφθηκε από τον Jeff Beck και την αδελφή του Jimi, Janie Hendrix - σηματοδοτεί την τελευταία κατοικία του στο Λονδίνο σε αυτό που τότε ήταν γνωστό ως Cumberland Hotel (τώρα Hard Rock Hotel (ανοίγει σε νέα καρτέλα)).

Ο Jimi Hendrix ήρθε στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 1966 και σχημάτισε τους Jimi Hendrix Experience τον επόμενο μήνα.

"Όταν είδα τον Jimi ξέραμε ότι θα ήταν μπελάς", δήλωσε ο Jeff Beck . "Και με το "εμείς" εννοώ εμένα και τον Eric [Clapton], επειδή ο Jimmy [Page] δεν ήταν στο πλάνο εκείνη τη στιγμή. Τον είδα σε μια από τις πρώτες του εμφανίσεις στη Βρετανία και ήταν αρκετά καταστροφικό.

"Έκανε όλα τα βρώμικα κόλπα - βάζοντας φωτιά στην κιθάρα του, όλα τα κόλπα πάνω και κάτω από το λαιμό του, όλα τα φοβερά θεατρικά κόλπα για να βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρό μας. Είχα την ίδια ιδιοσυγκρασία με τον Hendrix όσον αφορά την άποψη του 'I'll kill you', αλλά το έκανε σε ένα τόσο καλό πακέτο με όμορφα τραγούδια".

Μόλις 23 ετών, ο Christone "Kingfish" Ingram είναι ένας από τους πιο διάσημους κιθαρίστες των μπλουζ στον κόσμο σήμερα. Νωρίτερα φέτος, το άλμπουμ του 662 κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο σύγχρονο blues άλμπουμ (ανοίγει σε νέα καρτέλα) και έχει εμφανιστεί στα εξώφυλλα των περιοδικών Guitar World (ανοίγει σε νέα καρτέλα) και Guitar Player (ανοίγει σε νέα καρτέλα).

Ένα ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα ζωντανό άλμπουμ, το Jimi Hendrix Experience Los Angeles Forum: April 26, 1969 κυκλοφορεί τώρα σε 2LP βινύλιο, CD και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Ένα νέο βιβλίο, JIMI από τους Janie Hendrix και John McDermott κυκλοφορεί στις 24 Νοεμβρίου.