Το σκέφτεστε να είχε κάνει η ΕΡΤ όσα έκανε ο ΑΝΤ1;

Το σκέφτεστε να είχε κάνει η ΕΡΤ όσα έκανε ο ΑΝΤ1;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η αποτυχία του συνδρομητικού καναλιού του ANT1 να δείξει τους αγώνες του Μουντιάλ έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης όχι μόνο από τους ποδοσφαιρόφιλους.

22 Νοεμβρίου 2022

 

Του Γιάννη Αλμπάνη

Σε αυτό το αλλόκοτο Μουντιάλ που τίποτα δεν μοιάζει με κανονικό Μουντιάλ, τα μεγάλα τεχνικά προβλήματα του ΑΝΤ1+ ήρθαν ως κερασάκι στην τούρτα. Από τη σκοπιά βέβαια της υπεράσπισης των ανθρώπινων και εργατικών δικαιωμάτων, μια χαρά είναι η ελλιπής τηλεοπτική κάλυψη, αφού αντικειμενικά συμβάλλει στο μποϊκοτάζ της διοργάνωσης. Μποϊκοτάζ που στηρίζεται όχι μόνο από οργανώσεις, αλλά και από διάσημους μπαλαδόρους όπως ο Καντονά.

Ας σκεφτούμε τώρα αν όλα αυτά τα προβλήματα του ιδιωτικού καναλιού, τα είχε παρουσιάσει η ΕΡΤ σε αντίστοιχης σημασίας διοργάνωση. Ας σκεφτούμε τι ουρανομήκεις κατάρες θα εκτοξεύονταν εναντίον της «άχρηστης κρατικής τηλεόρασης» και των «τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων» της. Ας σκεφτούμε ακόμα τις μακροσκελείς αναλύσεις που θα διαβάζαμε στα (νέο)φιλελεύθερα έντυπα σχετικά με την ανικανότητα του Δημοσίου και την αποτελεσματικότητα της Αγοράς. Ας σκεφτούμε, τέλος, τις εκατοντάδες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχει προβάλει άψογα η ΕΡΤ τις τελευταίες δεκαετίες (με όλες τις διοικήσεις και όλες τις κυβερνήσεις).

Ας τα σκεφτούμε όλα αυτά την επόμενη φορά που θα απαξιώσουμε ισοπεδωτικά το Δημόσιο και το προσωπικό του.