Ο Ringo Starr πουλάει αντίγραφα του χεριού του σε φυσικό μέγεθος

Ο Ringo Starr πουλάει αντίγραφα του χεριού του σε φυσικό μέγεθος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τιμές που ξεκινούν από 2.000 δολάρια

25 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Το είδωλο των Beatles έκλεισε συμφωνία με τον οίκο δημοπρασιών Julien's Auctions για την πώληση των φιγούρων, οι οποίες διατίθενται σε υπογεγραμμένες εκδόσεις από μπρούντζο και ανοξείδωτο ατσάλι, φέρουν τον μοτο "Peace & Love" και διατίθενται με πιστοποιητικό γνησιότητας. Θα διατεθούν μόνο 250 από κάθε έκδοση. Ενώ η χάλκινη έκδοση κοστίζει 2.000 δολάρια, η ατσάλινη έκδοση κοστίζει 5.000 δολάρια - αν και η αποστολή περιλαμβάνεται και στις δύο προσφορές.

Κάθε χειροποίητο έργο τέχνης σε φυσικό μέγεθος περιλαμβάνει το εμβληματικό σύμβολο ειρήνης του Starr, τον χαιρετισμό που φέρει την υπογραφή του και το διαρκές μήνυμά του προς τον κόσμο τις τελευταίες πέντε δεκαετίες", ανέφερε ο ιστότοπος δημοπρασιών. "Ο Starr έχει μεταφέρει αυτό το μήνυμα με πολλές μορφές: από την ετήσια παράκλησή του προς τους θαυμαστές του να κάνουν μαζί του το σύμβολο του χεριού στα γενέθλιά του, μέχρι το ύψους 8 ποδιών, 800 λιβρών άγαλμα από ανοξείδωτο ατσάλι που είναι αφιερωμένο σε αυτόν στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας και όχι μόνο. Με όλα τα έσοδα να ωφελούν το Ίδρυμα Lotus στην αποστολή του να χρηματοδοτεί, να υποστηρίζει, να συμμετέχει και να προωθεί ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών έργων, τα έργα αυτά μεταφέρουν εκ νέου αυτό το μήνυμα της Ειρήνης και της Αγάπης".

Ο Starr διοργάνωσε μια αξιοσημείωτη δημοπρασία αναμνηστικών μέσω του Julien's το 2015, μεταξύ των οποίων το πρώτο του ντραμ-κιτ Ludwig και το αντίγραφο του White Album των Beatles με αύξοντα αριθμό 0000001. Συγκέντρωσε πάνω από 9 εκατομμύρια δολάρια, με μεγάλο μέρος των χρημάτων να κατευθύνεται προς το Ίδρυμα Lotus, το οποίο ίδρυσε με τη σύζυγό του Barbara. Οι στόχοι του είναι "η χρηματοδότηση, η υποστήριξη, η συμμετοχή και η προώθηση φιλανθρωπικών έργων με στόχο την προώθηση της κοινωνικής ευημερίας σε διάφορους τομείς, όπως, μεταξύ άλλων, η κατάχρηση ουσιών, η εγκεφαλική παράλυση, οι όγκοι στον εγκέφαλο, ο καρκίνος, οι κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους, οι άστεγοι [και] τα ζώα που έχουν ανάγκη".