Νέο βιβλίο για τους AC/DC

Νέο βιβλίο για τους AC/DC
Ακολουθήστε μας στο Google news

AC/DC at 50

25 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Οι AC/DC θα είναι το θέμα ενός νέου βιβλίου που θα γιορτάσει την 50ή επέτειο του συγκροτήματος. Το βιβλίο AC/DC at 50 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Μαρτίου 2023, μέσω της Motorbooks από τον συγγραφέα Martin Popoff. Το βιβλίο εξετάζει την ιστορία των Αυστραλών ροκάδων μέσα από τον φακό 50 γεγονότων-ορόσημων.

Από την ανακοίνωση του εκδότη: "Οι AC/DC, που δημιουργήθηκαν στην Αυστραλία το 1973, έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή και επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ με το δυνατό, βαρύ, ιδρωμένο, βασισμένο στα μπλουζ ροκ τους. Αυτό το πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο από τον πολυγραφότατο ροκ δημοσιογράφο αποτίει φόρο τιμής στο συγκρότημα με αφορμή την 50ή επέτειό του, επιμελούμενος και εξετάζοντας τα 50 σημαντικότερα ορόσημα.

Ο Popoff καλύπτει τα πάντα μέσα από τις δεκαετίες.

Ο ρόλος που έπαιξε ο μεγαλύτερος αδελφός του Angus και του Malcolm Young, George.
Η σύνθεση τραγουδιών, τα θρυλικά καμώματα και ο τραγικός θάνατος του τραγουδιστή Bon Scott
Οι τεράστιες περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν για την υποστήριξη των LPs.
Το ντεμπούτο του τραγουδιστή Brian Johnson στη μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος, Back in Black
Η αδρανής δεκαετία του 1980 και η αναγέννηση του συγκροτήματος τη δεκαετία του 1990.
Μεταγενέστερες δυσκολίες, όπως η εμφάνιση άνοιας και ο θάνατος του Malcolm και τα νομικά προβλήματα του ντράμερ Phil Rudd
Και, φυσικά, κάθε ένα από τα LP στούντιο-ορόσημο.

Εξετάζοντας 50 σημεία αναφοράς, ο Popoff κάνει μια μοναδική παρουσίαση της καριέρας των AC/DC από το συγκρότημα της παμπ του Σίδνεϊ σε διεθνή μεγα-πλατινένιο συγκρότημα που γεμίζει τα γήπεδα. Κάθε σελίδα είναι εικονογραφημένη με εντυπωσιακές φωτογραφίες συναυλιών και φωτογραφίες εκτός σκηνής, συμπεριλαμβανομένων αφισών συναυλιών, διαφημίσεων, αποκόμματα εισιτηρίων και πολλά άλλα.

Ο Popoff έχει γράψει περισσότερα από 60 βιβλία για το hard rock, το heavy metal, το κλασικό rock για συλλογές δίσκων, μεταξύ των οποίων τα Rush: The Illustrated History, Led Zeppelin: Pink Floyd: Album by Album, και 2022's Bowie at 75. Επιπλέον, το έργο του έχει δημοσιευτεί μεταξύ άλλων στα περιοδικά Guitar World, Goldmine και RecordCollector. Ο Popoff εργάστηκε επίσης στα βραβευμένα ντοκιμαντέρ Rush: Beyond the Lighted Stage και ZZ Top: That Little Ol' Band from Texas για την Banger Films.