Μεγάλη κινητικότητα στα ΜΜΕ της Πάτρας

Μεγάλη κινητικότητα στα ΜΜΕ της Πάτρας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέα εγχειρήματα και συνεργασίες σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

28 Νοεμβρίου 2022

 

Όπως φαίνεται, δεν βρίσκονται μόνο τα αθηναϊκά media στο επίκεντρο των αλλαγών. Τις τελευταίες εβδομάδες και στην Πάτρα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ετοιμάζονται ή έχουν ήδη υλοποιηθεί νέα εγχειρήματα και συνεργασίες στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

 

Το site pronews.gr ανακοίνωσε στα μέσα του μήνα την σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με το Super B. Ένα από τα ιστορικότερα κανάλια της Πάτρας, προκειμένου να εκπέμψει τηλεοπτικό πρόγραμμα μέσω της Digea. Το νέο εγχείρημα είναι ήδη στον αέρα με το όνομα Pronews TV, και προβάλλει ως επί το πλείστον ρεπορτάζ από την εγχώρια και διεθνή ειδησεογραφία.

#####

Εδώ και λίγες ημέρες έχει επιστρέψει στους τηλεοπτικούς δέκτες το Patra TV, ένας επίσης ιστορικός τηλεοπτικός σταθμός της Πάτρας, ο οποίος είχε κλείσει πριν 10 χρόνια. Το Patra TV αντικατέστησε στην Digea το PLP TV, ένα από τα κανάλια που άνηκε στο δίκτυο Hellas Net του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη. Προς το παρόν, από τη συχνότητα εκπέμπεται δοκιμαστικό πρόγραμμα.

#####

Συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό Achaia TV έχει συνάψει εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα ο όμιλος Plus Media, ο οποίος έχει στην κατοχή του 6 ραδιοσταθμούς (Σκύλος 90, Max FM 93.4, Σπορ FM 96.3, Sfera 96.6, Picasso 102.7, Derti 105.7) και εκδίδει τις εφημερίδες «Κόσμος» και «Νεολόγος». Σύμφωνα με το site dete.gr, η Plus Media βγάζει κάθε μέρα και για μια ώρα ένα περιφερειακό δελτίο ειδήσεων, έχοντας στο δυναμικό της έμπειρους δημοσιογράφους της πόλης. Να σημειώσουμε ότι το Achaia TV, παρόλο που ήταν ανέκαθεν πατρινός τηλεοπτικός σταθμός, τα τελευταία χρόνια εκπέμπει από την Κόρινθο.

#####

Ενημερωτικό ραδιόφωνο ετοιμάζεται να βγάλει στον αέρα η ιστορική εφημερίδα της Πάτρας, «Πελοπόννησος». Μέσα από τα social media ανακοίνωσε προ ημερών ότι σύντομα θα βρίσκεται στον αέρα το Πελοπόννησος FM 104.1, παίρνοντας την θέση του μέχρι πρότινος συνεργάτη του Over FM στην πόλη. Αυτό δεν θα είναι το πρώτο εγχείρημα της εφημερίδας στο ραδιόφωνο, καθώς παλαιότερα λειτουργούσε έναν ακόμη ενημερωτικό σταθμό, τον Ωμέγα FM 90.