Βιβλίο για την Sun Records

Βιβλίο για την Sun Records
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Sun Records ξεκίνησε τις καριέρες του Elvis Presley, του Jerry Lee Lewis, του Johnny Cash, του Roy Orbison και του Carl Perkins

28 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο συγγραφέας Peter Guralnick, ο οποίος γνωρίζει πολλά για το θέμα, συνεργάστηκε σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο The Birth of Rock 'n' Roll: Η εικονογραφημένη ιστορία της Sun Records και οι 70 ηχογραφήσεις που άλλαξαν τον κόσμο. Ο τίτλος, που γράφτηκε μαζί με τον ειδικό της Sun Records, Colin Escott, κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου 2022, μέσω του εκδοτικού οίκου Weldon Owen. Ο Guralnick είναι ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ της δίτομης βιογραφίας του Elvis Presley, Last Train to Memphis και Careless Love. Ο Escott θεωρείται η αυθεντία για την εταιρεία Sun.

[Το βιβλίο εντάσσεται σε μια ευρεία σειρά μουσικών εκδόσεων που γιορτάζουν την 70ή επέτειο της Sun. Για να τιμήσει την ιστορία της, η Sun έχει εκδώσει επανεκδόσεις τίτλων σε καινούργιες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός άλμπουμ συλλογής που επιμελήθηκε ο Chris Isaak, καθώς και επανεκτελεσμένα άλμπουμ των Roy Orbison, Carl Perkins και Jeannie C. Riley. Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει και άλλους αγαπημένους δίσκους των The Dixie Cups, Linda Martell, Bettye LaVette, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Charlie Rich, Carl Perkins και άλλων].

Από την ανακοίνωση του εκδότη: Στο Μέμφις του Τενεσί, τη δεκαετία του 1950, έπαιζαν σκληρά μπλουζ στην Beale Street και hillbilly boogie στα περίχωρα της πόλης. Αλλά στο στούντιο της Sun Records του Sam Phillips στη Union Avenue, συνέβαινε κάτι διαφορετικό - ένα σωρό κουνήματα, rockin' και rollin'. Εδώ γεννήθηκε το rock 'n' roll.

Η Sun Records ξεκίνησε τις καριέρες του Elvis Presley, του Jerry Lee Lewis, του Johnny Cash, του Roy Orbison και του Carl Perkins. Η εταιρεία που έφερε στον κόσμο τα "Blue Suede Shoes", "Whole Lotta Shakin' Goin' On", "Breathless", "I Walk the Line", "Mystery Train", "Good Rockin' Tonight".

Το βιβλίο περιγράφεται ως η επίσημη ιστορία αυτής της θρυλικής εταιρείας και εξετάζει την ιστορία της με έναν μοναδικό τρόπο: μέσα από τον φακό 70 από τις πιο εμβληματικές ηχογραφήσεις της. Από τις πρώτες μέρες με καλλιτέχνες του αρχέγονου μπλουζ, όπως ο Howlin' Wolf και ο B.B. King, μέχρι τις ατέλειωτες νύχτες στο στούντιο με τον Elvis και τον Jerry Lee Lewis, θα δείτε πώς διαμορφώθηκε η εταιρεία και πώς επαναπροσδιόρισε την αμερικανική μουσική. Τις ηχογραφήσεις συνοδεύει η ιστορία της δημιουργίας της εταιρείας και μια ματιά στην αποστολή της εταιρείας σήμερα, καθώς και οι παράλληλες σελίδες "Sun Spot" - μια συναρπαστική κατάδυση σε θέματα όπως το πώς δημιουργήθηκε το εμβληματικό λογότυπο, οι θρυλικές συνεδρίες του Million Dollar Quartet και πώς το τραγούδι "Harper Valley, PTA" χρηματοδότησε την αγορά της εταιρείας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει εκατοντάδες σπάνιες εικόνες από τα αρχεία της Sun, καθώς και πρόλογο από τον θρύλο της μουσικής Jerry Lee Lewis.

Ο Guralnick έγραψε επίσης τη βιογραφία του ιδρυτή της Sun Records Sam Phillips, The Man Who Invented Rock 'n' Roll. Είναι κάτοχος βραβείου Grammy και μέλος του Blues Hall of Fame. Ο Escott έγραψε την ιστορία της Sun Records το 1975 και έκτοτε την έχει αναθεωρήσει και επεκτείνει αρκετές φορές. Έχει εκδώσει αρκετούς άλλους τόμους για τις πρώτες ημέρες της country μουσικής, έχει κερδίσει Grammy για τη δουλειά του στο The Complete Hank Williams της Mercury Records και το 2010 απέσπασε υποψηφιότητα για το Million Dollar Quartet.