Ο Paul McCartney θυμάται την αγαπημένη του ηχογράφηση στο Abbey Road

Ο Paul McCartney θυμάται την αγαπημένη του ηχογράφηση στο Abbey Road
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Υπάρχουν τόσες πολλές υπέροχες αναμνήσεις στο Abbey Road»

30 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Paul McCartney έχει ηχογραφήσει σε πολλά στούντιο παγκοσμίως, αλλά του αρέσει να επιστρέφει στα Abbey Road Studios, το διάσημο στούντιο όπου οι Beatles παρήγαγαν το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής τους. Ο McCartney έχει πολλές όμορφες αναμνήσεις από τις ηχογραφήσεις στο Abbey Road και ανέφερε μία που του έχει μείνει στο μυαλό.

Μετά τη διάλυση των Beatles, το στούντιο έχει γίνει ιστορικό ορόσημο και δημοφιλές στούντιο που πολλοί καλλιτέχνες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν. Οι καλλιτέχνες που είχαν το προνόμιο να ηχογραφήσουν στο Abbey Road περιλαμβάνουν τους Elton John, Lady Gaga, Sam Smith, Frank Ocean, Pink Floyd, Brockhampton, Adele, Amy Winehouse και John Williams.

Σε μια συνέντευξη για την ιστοσελίδα του, Paulmccartney.com, ο Paul McCartney μοιράστηκε μερικές από τις αγαπημένες του αναμνήσεις από τις ηχογραφήσεις. Συζητώντας για το Abbey Road, ο McCartney θυμήθηκε ότι έφερε μια συμφωνική ορχήστρα για να ηχογραφήσει το "A Day in the Life" από το Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Οι Beatles επέβαλλαν στην ορχήστρα να φορέσουν κοστούμια συνδυασμένα με "αστεία καπέλα".

"Υπάρχουν τόσες πολλές υπέροχες αναμνήσεις στο Abbey Road. Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω μία, αλλά για να διαλέξω μία από όλες, νομίζω ότι ήταν η ηχογράφηση της ορχήστρας στο 'A Day In The Life'. Αυτό ήταν πολύ ιδιαίτερο. Ήταν τρελό γιατί είπαμε στον George Martin ότι θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε ορχήστρα και εκείνος είπε: 'Όχι, όχι, είναι πολύ ακριβό! Είπαμε, "Δεν πειράζει. Είμαστε οι Beatles, μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε αυτό το σημείο της καριέρας μας! Έτσι, είπε εντάξει".

"Στη συνέχεια, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι θα χρησιμοποιούσαμε συμφωνική ορχήστρα, είπε: "Λοιπόν, αν πρόκειται να προσλάβετε συμφωνική ορχήστρα, μπορείτε να τους πείτε τι να φορέσουν". Θέλαμε βραδινά κοστούμια - πλήρη, κομψή ορχηστρική ενδυμασία. Συμφώνησαν με αυτό, και είπαμε, "Μπορούμε πραγματικά να τους πούμε τι να φορέσουν;". Ναι. Έτσι, τους προτείναμε να φορούν επίσης αστεία καπέλα και αστείες μύτες. Αυτό ήταν πολύ, πολύ Beatles- μας άρεσε να το πάμε στα άκρα. Μερικοί άνθρωποι στην ορχήστρα ήταν καλοί άνθρωποι και τα φόρεσαν, και ήταν μια διασκεδαστική ηχογράφηση. Ήταν υπέροχο να το κάνουμε".

Εκτός από την ιστορία του Abbey Road, ο Paul McCartney μοιράστηκε επίσης μια ωραία ανάμνηση από μια συνάντηση στο στούντιο του Sussex με τον George Harrison και τον Paul McCartney. Οι τρεις πρώην συνάδελφοι ηχογράφησαν το "Free as a Bird", ένα single που κυκλοφόρησαν το 1995. Το κομμάτι γράφτηκε και ηχογραφήθηκε αρχικά ως home demo από τον John Lennon το 1977. Μετά το θάνατό του το 1980, οι τρεις τους αποφάσισαν να ολοκληρώσουν το κομμάτι χρόνια αργότερα.

"Ηχογραφώντας το κομμάτι των Beatles "Free As A Bird" στο στούντιο μου στο Σάσεξ", θυμήθηκε ο McCartney. "Επειδή ήταν τόσο απομακρυσμένο, κανείς δεν ήξερε ότι ο George, ο Ringo και εγώ είχαμε βρεθεί μαζί. Οπότε, ήταν πολύ ωραία και πολύ ιδιωτικά. Αυτές ήταν υπέροχες ηχογραφήσεις. Το 'Free As A Bird' έγινε με τα φωνητικά του John που πάρθηκαν από το παλιό demo της κασέτας του, και μετά οι τρεις μας παίξαμε ζωντανά μαζί του. Ήταν πραγματικά συναρπαστικό, γιατί έχοντας τον στα αυτιά μας και παίζοντας μαζί του αισθανόμασταν ότι ήταν πραγματικά εκεί, απλά σε ένα άλλο στούντιο. Αυτή ήταν μια πραγματικά υπέροχη ανάμνηση".