Ο Παναγιώτης Τζένος και το ανοιχτό του ραδιοφωνικό μυαλό

Ο Παναγιώτης Τζένος και το ανοιχτό του ραδιοφωνικό  μυαλό
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήξερε πως να λειτουργήσει τα Παραπολιτικά 90.1.

10 Ιανουαρίου 2023

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Η απώλεια του Παναγιώτη Τζένου σε τόσο μικρή ηλικία είναι από μόνο του ένα τραγικό γεγονός. Κι ένα γεγονός που μας βάζει για μία ακόμα φορά να σκεφτούμε πόσο αστραπιαία είναι όλα. Κυριακή απόγευμα ο Παναγιώτης ήταν μια χαρά, Κυριακή βράδυ πέθανε, Τρίτη μεσημέρι γίνεται η κηδεία, μέσα σε 36-40 ώρες όλα είναι πια παρελθόν. Τόσο γρήγορα, τόσο θλιμμένα, τόσο ανατριχιαστικά.

Η απώλεια είναι μεγάλη και για τα Παραπολιτικά. Γιατί ο Τζένος αποτελούσε δύναμη. Ήταν άλλωστε ο Νο 2 του ομίλου. Και ήξερε πως να δουλεύει και το ραδιόφωνο, τα Παραπολιτικά 90.1. Το είχε ανοίξει. Ναι μεν είναι ένα ραδιόφωνο που υποστηρίζει τη δεξιά πολυκατοικία (όπως την υποστήριζε και ο ίδιος) αλλά δεν είχε πρόβλημα, ο Τζένος, να βάλει την Ελληνοφρένεια να κάνει εκπομπή. Η οποία τα χώνει στον Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια όσο δεν πάει άλλο. Και δεν είχε κανένα ζήτημα ο Παναγιώτης να βάλει φέτος τον Βασίλη Σκουρή να κάνει εκπομπή στο prime time, τον Σκουρή που μόνο φιλοκυβερνητικό δεν θα τον πεις. Εξυπνος ο Τζένος έφτιαξε ένα πρωινό δίδυμο (Ξενάκης-Σκουρής) από δύο πολιτικά αντίθετους δημοσιογράφους, ευγενείς όμως και ήπιους, που ξέρουν να συζητούν και να διαφωνούν. Αυτές είναι οι σωστές κινήσεις όταν σκέφτεσαι με ραδιοφωνικούς όρους και όχι πολιτικούς. 

Είχε «λυσσάξει» ο Παναγιώτης, πολλές φορές, «έλα ρε μαλάκα να κάνεις εκπομπή για τα media στο σταθμό ως e-tetRadio» μου έλεγε, «έλα και θα λες ό,τι εσύ θέλεις, κράξε ακόμα και τον όμιλο, κράξε εμένα και του Κουρτάκη, κανένα πρόβλημα».

Η απώλεια για τα Παραπολιτικά είναι πολύ μεγάλη. Και το κενό δυσαναπλήρωτο.

To σκίτσο είναι της Εφης Ξένου, από τα σημερινά ΝΕΑ