Οι Radiohead πρόκειται να «μαζευτούν» στις αρχές του 2023

Οι Radiohead πρόκειται να «μαζευτούν» στις αρχές του 2023
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Θα αρχίσουμε να εξετάζουμε άλλες ιδέες για το τι θα ακολουθήσει», αποκάλυψε ο Phil Selway.

10 Ιανουαρίου 2023

Του Ηλία Σελιμά

Το τελευταίο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 2016 με το "A Moon Shaped Pool" και η τελευταία περιοδεία τους ήταν το 2018. Το 2021, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 'KID A MNESIA', ένα τριπλό άλμπουμ που γιορτάζει τους δίσκους τους 'Kid A' και 'Amnesiac', μαζί με ένα τρίτο δίσκο με σπάνιες εκτελέσεις και B-sides που ονομάζεται 'Kid Amnesiae'.

Το 2023 συμπληρώνονται δύο δεκαετίες από το «Hail To The Thief» και ο Selway μίλησε στο Spin για τα σχέδια της μπάντας για τη νέα χρονιά και για το αν θα γιορτάσουν εκείνο το άλμπουμ με μια επετειακή έκδοση.

«Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο όλο θέμα του 'Kid A'/'Amnesiac' και νομίζω ότι αυτό φτάνει στο φυσικό του τέλος, επιστρέφοντας στην επανέκδοση και [δημιουργώντας] το σενάριο του παιχνιδιού γύρω από αυτό», είπε.

«Θα συναντηθούμε στις αρχές του [2023] και είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσουμε να εξετάζουμε άλλες ιδέες για το τι θα ακολουθήσει. 'Hail To The Thief' - έχει περάσει πολύς καιρός από εκείνο το δίσκο, έτσι δεν είναι;"

Το περασμένο καλοκαίρι, ο κιθαρίστας των Radiohead, Ed O'Brien, μίλησε για το μέλλον του συγκροτήματος, λέγοντας: «Μπορεί να συμβεί, αλλά το άλλο πράγμα είναι... μπορεί και όχι. Και έχει σημασία αυτό; Δεν υπάρχουν Radiohead αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια αλήθεια σε αυτό που κάνουμε, οπότε δεν πρόκειται να γίνουμε ένα από εκείνα τα συγκροτήματα που μαζεύονται για χρήματα».

Ο O'Brien συνέχισε: «Το θέμα με τους Radiohead, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι σε μερικά χρόνια. Μπορεί και όχι. Αλλά νομίζω ότι αυτό που πρέπει να είναι, πρέπει να είναι πέντε άνθρωποι που να λένε, 'Θέλω πραγματικά να το ξανακάνω αυτό μαζί σου'. Και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, επειδή το έχουμε κάνει τόσο καιρό, όλοι μας απλώνουμε το χέρι και έχουμε διαφορετικές εμπειρίες. Και αυτό θα πρέπει να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται».

Από το τελευταίο τους άλμπουμ, οι Thom Yorke και Jonny Greenwood του συγκροτήματος - μαζί με τον ντράμερ των Sons of Kemet, Tom Skinner - δημιούργησαν επίσης μια νέα μπάντα, τους The Smile, οι οποίοι κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, "A Light For Attracting Attention", το περασμένο καλοκαίρι και ξεκίνησαν περιοδεία το 2022.

Ο Selway, εν τω μεταξύ, θα κυκλοφορήσει το νέο σόλο άλμπουμ 'Strange Dance' τον επόμενο μήνα.