ΣΚΑΪ: Ο όμιλος που γιγάντωσε την Frontstage, τώρα θέλει να την «χτυπήσει»

ΣΚΑΪ: Ο όμιλος που γιγάντωσε την Frontstage, τώρα θέλει να την «χτυπήσει»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι τρεις από τις 5 συχνότητες της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου, ανήκαν προηγουμένως στον Γιάννη Αλαφούζο.

11 Ιανουαρίου 2023

Ως γνωστόν, τις τελευταίες ημέρες στη ραδιοφωνική αγορά εξελίσσεται μια σκληρή παρασκηνιακή «μάχη» μεταξύ δύο ομίλων. Της Frontstage, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του ανταγωνισμού τα τελευταία 5 χρόνια, και του ΣΚΑΪ, ενός «παραδοσιακού παίκτη» ο οποίος ενεργοποιήθηκε ξανά και θέλει να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις. Οι δύο όμιλοι είναι πλέον «εχθρικοί» μεταξύ τους, με τον δεύτερο να προσπαθεί να αποδυναμώσει τον πρώτο (ΕΔΩ περισσότερα). Ωστόσο ο ένας ευθύνεται (έμμεσα) για την γιγάντωση του άλλου.

Οι τρεις από τις 5 συχνότητες που έχει τώρα στην κατοχή της η Frontstage, ανήκαν προηγουμένως στον ΣΚΑΪ. Και, μάλιστα, τα δύο κορυφαία σε ακροαματικότητα ραδιόφωνα της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου, ο Μελωδία 99.2 και ο Red 96.3, είναι δημιουργήματα του Γιάννη Αλαφούζου. Συνολικά η Frontstage έχει δώσει, σε διάστημα 6 ετών, πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ στον ΣΚΑΪ προκειμένου να αποκτήσει τρεις μουσικούς σταθμούς του. Το 2012 έδωσε 2 εκατομμύρια ευρώ για τον τότε Play 88.9, το 2014 έδωσε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για τον Red 96.3 και το 2018 έδωσε άλλα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για τον Μελωδία 99.2.

Πλέον, όμως, το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην. Και τα τρία μουσικά ραδιόφωνα του ΣΚΑΪ ανταγωνίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα τον Μελωδία 99.2, τον En Lefko 87.7 και τον Hit 88.9, ενώ ο όμιλος του Νέου Φαλήρου έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να «ξηλώσει» το μισό πρόγραμμα του Red 96.3. Βέβαια η Frontstage έχει εδραιωθεί και δύσκολα χτυπιέται, μιλάμε άλλωστε για τον Νο 1 ραδιοφωνικό όμιλο.