Οι Genesis θα βγάλουν box set με ηχογραφήσεις τους στο BBC

Οι Genesis θα βγάλουν box set με ηχογραφήσεις τους στο BBC
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το BBC Broadcasts θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου.

12 Ιανουαρίου 2023

 

Του Ηλία Σελιμά

Σε εκδόσεις των πέντε CD με 53 κομμάτια και τρία LP με 24 κομμάτια, συγκεντρώνοντας sessions που ηχογραφήθηκαν από το συγκρότημα μεταξύ 1970 και 1998. Το σετ περιλαμβάνει συμμετοχές και από τους τρεις τραγουδιστές του συγκροτήματος: Peter Gabriel, Phil Collins και Ray Wilson.

Το BBC ηχογράφησε τους Genesis πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ραδιοφωνικών εκπομπών και sessions στο στούντιο. Ωστόσο, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει μόνο ένα μέρος αυτού του υλικού- στο box set Genesis 1970-1975 του 2008, για παράδειγμα, περιλαμβάνονται τρία πρώιμα τραγούδια ("Shepherd", "Pacidy" και "Let Us Now Make Love") που ηχογραφήθηκαν για το πρόγραμμα BBC Night Ride τον Φεβρουάριο του 1970. Και τα τρία εμφανίζονται επίσης στις εκπομπές του BBC.

Ο Nick Davis, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους Genesis ως παραγωγός, και ηχολήπτης, προϊδέασε για πρώτη φορά για το BBC box set στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος και ο Tony Banks (ένα από τα ιδρυτικά μέλη) επιμελήθηκαν τη συλλογή, η οποία συσκευάζεται με ένα 40σέλιδο βιβλιαράκι.

"Έτσι, βγαίνουν πράγματα από το BBC, ειδικά εκείνη η συναυλία στο Lyceum, η οποία είναι πολύ καλή", δήλωσε στο Fairfax City Music. "Είναι πολύ υλικό, μερικά από πολύ νωρίς μέχρι το τέλος, νομίζω. ... Δεν υπάρχουν multitracks, οπότε υπάρχουν μόνο στερεοφωνικά ή μονοφωνικά. Έχει γίνει mastering, προσπαθώντας να το κάνουμε να ακούγεται όσο το δυνατόν καλύτερα. Μερικές φορές είναι ηχητικά συμβιβασμό για τα δεδομένα μας, αλλά νομίζω ότι όλα ακούγονται εντάξει".

Οι Genesis συνεργάστηκαν επίσης με το BBC για το ντοκιμαντέρ Genesis του 2014: Together and Apart, το οποίο περιελάμβανε μια συνέντευξη επανένωσης με το κλασικό κουιντέτο της δεκαετίας του '70: Gabriel, Collins, Banks, Mike Rutherford και Steve Hackett. Επτά χρόνια μετά από αυτό το project, η δημοφιλής σύνθεση του τρίο του συγκροτήματος (Banks, Rutherford και Collins) επανενώθηκε στη σκηνή για το The Last Domino?", την πρώτη τους περιοδεία από το 2007.

Εν μέσω αυτής της περιοδείας, που από τότε χαρακτηρίζεται ως η αποχαιρετιστήρια πορεία τους, οι Genesis κυκλοφόρησαν το 2021 το best-of The Last Domino? - The Hits, το οποίο αντικατοπτρίζει την κανονική set list της περιοδείας.