Οι U2 και το νέο «Pride (In The Name Of Love)» από το Songs Of Surrender

Οι U2 και το νέο «Pride (In The Name Of Love)» από το Songs Of Surrender
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εντελώς άλλος ήχος!

12 Ιανουαρίου 2023

 

Του Ηλία Σελιμά

Μετά την ανακοίνωση ότι ένα νέο άλμπουμ των U2, το Songs of Surrender, είναι στα σκαριά - με 40 «εκ νέου επεξεργασμένα και ηχογραφημένα» τραγούδια - το συγκρότημα μοιράστηκε το πρώτο single από το project, μια νέα εκδοχή του Pride (In The Name Of Love).

Η ανανεωμένη εκδοχή του 'Pride (In The Name Of Love)' έτυχε της πρώτης παγκόσμιας αναπαραγωγής από τον Dave Fanning στον RTÉ 2fm λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα σήμερα.

Το Songs Of Surrender που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 17 Μαρτίου, είναι μια συλλογή 40 σημαντικών τραγουδιών των U2 από όλο τον κατάλογο του συγκροτήματος, που ηχογραφήθηκαν εκ νέου και επαναπροσδιορίστηκαν για το 2023 σε ηχογραφήσεις που διήρκεσαν τα τελευταία δύο χρόνια. Το άλμπουμ επιμελήθηκε και την παραγωγή έκανε ο The Edge.

"Η μουσική σου επιτρέπει να ταξιδεύεις στο χρόνο και μας κίνησε την περιέργεια να μάθουμε πώς θα ήταν να φέρουμε τα πρώιμα τραγούδια μας πίσω μαζί μας στο σήμερα και να τους δώσουμε το όφελος, ή όχι, μιας επανεκτέλεσης του 21ου αιώνα", σχολίασε ο The Edge. "Αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα εξελίχθηκε γρήγορα σε προσωπική εμμονή, καθώς τόσα πολλά από τα τραγούδια μας υπέκυψαν σε μια νέα ερμηνεία. Η οικειότητα αντικατέστησε τον post punk επείγοντα χαρακτήρα. Νέοι ρυθμοί, νέα πλήκτρα και σε ορισμένες περιπτώσεις νέες συγχορδίες και νέοι στίχοι έφτασαν. Ένα σπουδαίο τραγούδι, αποδεικνύεται ότι είναι κατά κάποιο τρόπο άφθαρτο.

"Η διαδικασία επιλογής των τραγουδιών που θα επανεξετάζαμε ξεκίνησε με μια σειρά από demos", συνέχισε. "Κοίταξα πώς θα μπορούσε να κολλήσει ένα τραγούδι αν αφαιρούνταν όλα εκτός από τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία. Ο άλλος βασικός στόχος ήταν να βρω τρόπους να φέρω οικειότητα στα τραγούδια, καθώς τα περισσότερα από αυτά γράφτηκαν αρχικά με σκοπό τη ζωντανή εκτέλεση σε συναυλίες.

"Επανεξετάζοντας αυτές τις ηχογραφήσεις με τον παραγωγό Bob Ezrin, ήταν πολύ εύκολο να δούμε αυτά που δούλευαν αμέσως και αυτά που χρειάζονταν περισσότερη δουλειά. Μπήκαμε όλοι στην ευαισθησία του less is more (το λιγότερο είναι περισσότερο)".

Τα 40 νεο-ηχογραφημένα κομμάτια συγκεντρώνονται μαζί με τα ονόματα των τεσσάρων μελών της μπάντας, σε τέσσερα ξεχωριστά "άλμπουμ".

"Το να ακούμε τα τραγούδια να αλληλεπιδρούν και να βρίσκουμε τις ακολουθίες για τα τέσσερα άλμπουμ ήταν πραγματικά συναρπαστικό- να βρίσκουμε τις εκπληκτικές εναλλαγές, να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε DJ", σημείωσε ο The Edge. "Μόλις είχαμε τέσσερα ξεχωριστά άλμπουμ, ήταν εύκολο να δούμε ποιος θα ήταν η φυσιογνωμία για το καθένα".