Το Disney+ θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Bono & The Edge»

Το Disney+ θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Bono & The Edge»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

16 Ιανουαρίου 2023

 

Του Ηλία Σελιμά

Το Disney+ ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο θα κάνει το ντεμπούτο του ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, με τον David Letterman. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το αφιέρωμα "σκαλίζει μια από τις πιο αξιοσημείωτες φιλίες και συνθετικές συνεργασίες στην ιστορία του rock 'n' roll, καθώς ταξιδεύουν στο σπίτι τους στο Δουβλίνο".

Το Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman πρόκειται να είναι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που ακολουθεί τον βραβευμένο με Όσκαρ κινηματογραφιστή Morgan Neville (Twenty Feet from Stardom) καθώς καταγράφει την πρώτη επίσκεψη του Letterman στο Δουβλίνο, καθώς ο πρώην παρουσιαστής των βραδινών εκπομπών κάνει παρέα με τον Bono και τον The Edge στη γενέτειρά τους και "συναντά τους δύο μουσικούς των U2 για μια συναυλία που δεν μοιάζει με καμία άλλη που έχουν κάνει στο παρελθόν". Το αφιέρωμα θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 17 Μαρτίου, οπότε και θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ των U2, Songs Of Surrender, "μια συλλογή από 40 σημαδιακά τραγούδια των U2 από όλο τον κατάλογο του συγκροτήματος, ηχογραφημένα και επανασχεδιασμένα".

"Ο Bono και ο The Edge είναι η δύναμη πίσω από ένα από τα πιο παραγωγικά και επιδραστικά σχήματα στην ιστορία του ροκ εν ρολ και είναι τιμή μας να φέρουμε αυτή την πραγματικά προσωπική ματιά στο ξεκίνημα, τη φιλία και τη δημιουργική τους διαδικασία σε ένα παγκόσμιο κοινό στο Disney+", δήλωσε ο πρόεδρος της Disney Branded Television, Ayo Davis.

"Πρόσφατα, κέρδισα έναν ραδιοφωνικό διαγωνισμό", πρόσθεσε ο Letterman. "Ο νικητής θα επισκεφτεί το Δουβλίνο με τον Bono και τον Edge (το κομμάτι του ραδιοφωνικού διαγωνισμού δεν είναι αλήθεια, αλλά νιώθω σαν νικητής). Με ξενάγησαν, με σύστησαν στους μουσικούς φίλους τους και ερμήνευσαν μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια τους σε ένα μικρό θέατρο. Είναι μια σπουδαία περιοδεία. Επικοινωνήστε μαζί τους - μου είπαν ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις. Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον πλανήτη. (Δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)".

"Ερωτεύτηκα τους U2 και τον David Letterman περίπου την ίδια εποχή, κάπου γύρω στο δεύτερο έτος του γυμνασίου", εξήγησε ο Neville. "Το ότι κατά κάποιο τρόπο δεκαετίες αργότερα θα συναντιόμασταν όλοι μαζί στην Ιρλανδία για να κάνουμε αυτή την εκπομπή ήταν ένα απίθανο όνειρο που έγινε κάπως πραγματικότητα. Ο παραγωγός Justin Wilkes πρόσθεσε: "Είχα αυτό το απίστευτο όνειρο ότι βρισκόμουν στη μαγική πόλη του Δουβλίνου με τον Bono, τον Edge και τον David Letterman ... Και αν δεν ήταν το γεγονός ότι ο Morgan τα κατέγραψε όλα αυτά με υπέροχο τρόπο σε φιλμ, ακόμα δεν θα πίστευα ότι συνέβη πραγματικά".