48ωρη απεργία των καλλιτεχνών για την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος

48ωρη απεργία των καλλιτεχνών για την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δυναμική αντίδραση.

26 Ιανουαρίου 2023

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΘΑ κηρύχθηκε 48ωρη απεργία για την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου. Οπως λέει η ομοσπονδία, σήμερα δέχτηκε, συναντήθηκε και ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τα αιτήματα.

«Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη συνέντευξη τύπου που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση της κοινωνίας για τις θέσεις μας σε σχέση με τη δυσμενή κατάσταση των καλλιτεχνικών σπουδών και την επαγγελματική μας υποβάθμισή, η οποία μεθοδεύεται μέσω του ΠΔ 85 του 2022».

Εχουν προηγηθεί οι συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις της Π.Ο.Θ.Α., των καλλιτεχνικών σωματείων, των σπουδαστών-τριών των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών, των μαθητών-τριών και καθηγητών-τριών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, με κύριο αίτημα την απόσυρση του Π.Δ. 85/2022, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος οργανώνεται μεγάλη πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας,