ΕΣΗΕΑ εναντίον «Ράδιο Αρβύλα» για το τσουβάλιασμα όλων

ΕΣΗΕΑ εναντίον «Ράδιο Αρβύλα» για το τσουβάλιασμα όλων
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Τηλεπερσόνες-τιμητές εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή για να μετατοπίσουν τις ευθύνες».

07 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση εναντίον του «Ράδιο Αρβύλα» έβγαλε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σημειώνοντας πως το «εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών».

Και προσθέτει πως «καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

Δίκιο έχει η ΕΣΗΕΑ αλλά όλοι καταλάβαμε ποιους εννοούσαν οι «Ράδιο Αρβύλα», έστω και αν ο Αντώνης Κανάκης πολλές φορές δεν απέφυγε τις γενικεύσεις. Αλλωστε αναφέρθηκε πολύ θετικά στους απλούς δημοσιογράφους, καθώς και στην ερευνητική δημοσιογραφία. Σε αυτούς δηλαδή που όπως λέει δίκαια η ΕΣΗΕΑ, «από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις» ενώ και η «δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών».

Άλλωστε όπως σωστά επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ, τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.