Η συνέντευξη Μητσοτάκη στον Θεοδωράκη μέσα από σχόλια δημοσιογράφων

Η συνέντευξη Μητσοτάκη στον Θεοδωράκη μέσα από σχόλια δημοσιογράφων
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα απάνθισμα από τα social media με σχόλια για την εκπομπή σε σχέση με τη δημοσιογραφία, όχι την πολιτική.

22 Μαρτίου 2023

 

Του Γιάννη Αλμπάνη

Η συνέντευξη του Μητσοτάκη στον Θεοδωράκη είναι μια πολύ κακή στιγμή της πολιτικής, γιατί δείχνει έναν πρωθυπουργό ο οποίος στην ουσία πιστεύει ότι για την τραγωδία φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον εαυτό του. Δείχνει επίσης ότι όχι μόνο δεν θα αλλάξει πορεία, αλλά θα επιμείνει ακόμα περισσότερο στην πολιτική που έφερε την τραγωδία.
Είναι ακόμα χειρότερη όμως από τη σκοπιά της δημοσιογραφίας. Η όλη εκπομπή έχει στηθεί όχι για να στριμωχτεί ο πρωθυπουργός όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε μια κανονική συνέντευξη, αλλά για να βγει από τη δύσκολη θέση του και να εκπέμψει χωρίς πραγματικά εμπόδια το μήνυμά του.
Πρόκειται για προπαγάνδα η οποία μάλιστα δεν είναι πειστική.

 

 

 

 

Του Αρη Ραβανού

Μια πολύ κακή συνέντευξη του Πρωθυπουργού με ευθύνη Θεοδωράκη.

 

 

 

 

Της Έλενας Ακρίτα

Κοινωνιοπαθεια. Αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας όπου το άτομο είναι δυσλειτουργικό και φέρεται καταστροφικά, χωρίς να έχει αίσθηση «σωστού» και «λάθους» και συχνά παραβλέποντας τα δικαιώματα, τις επιθυμίες και τα συναισθήματα των άλλων.
Τα άτομα αυτά χειραγωγούν, διαπληκτίζονται ή επιδεικνύουν παντελή αδιαφορία προς τους άλλους. Συχνά παραβαίνουν το νόμο, όμως ποτέ δεν έχουν ενοχές και μετανιώνουν για τις πράξεις τους.
Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, τυπικές ενδείξεις της κοινωνιοπάθειας είναι οι εξής:
* Περιφρόνηση απέναντι σε «σωστό» και «λάθος»
* Συχνά ψέματα και απόπειρες εξαπάτησης προς εκμετάλλευση των άλλων
* Εγωκεντρισμός, αίσθημα υπεροχής και επιδειξιομανία
* Παρανομίες
* Καταπάτηση των δικαιωμάτων των άλλων με τη χρήση απειλών, ψευδών ισχυρισμών και παραπλάνησης
* Εχθρικότητα, ευερεθιστότητα, νευρικότητα, παρορμητικότητα, επιθετικότητα ή βίαιη συμπεριφορά
* Έλλειψη ενσυναίσθησης και τύψεων για τη βλάβη τρίτων
σημάδια.

 

 

Του Δημήτρη Μανιάτη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ρωτάει αν πρέπει να κάνουμε βήματα μεγαλύτερα από τη φθορά. Εντυπωσιακές ερωτήσεις για τις υποκλοπές. 

 

 

Του Δημήτρη Τερζή

Αύξηση πωλήσεων στις τηλεοράσεις κατά 128 τοις εκατό αύριο. Προφητικό ποστ. 27 μονάδες διαφορά πάνω η ΝΔ μετά την αποψινή συνέντευξη Μητσοτάκη.

 

 

Του Θωμά Σίδερη

Το κινηματογραφικό βλέμμα του Σταύρου θα διδάσκεται κάποτε στη σχολή κινηματογράφου του UCLA. Το gimbal που κρατά θα φιλοξενηθεί στον 2ο όροφο του ΜΟΜΑ της Νέας Υόρκης. Η κάμερα πλέον θα φιλοξενείται στο κέντρο Ζορζ Μπομπιντού στο Παρίσι, μετά και από προσωπική παρέμβαση του Εμμανουέλ Μακρόν, γιατί ως γνωστόν ο Σταύρος είναι μέγας θαυμαστής του Γάλλου Προέδρου.
Στις σχολές δημοσιογραφίας του υπόλοιπου κόσμου θα διδάσκεται κάτι άλλο. Για τουλάχιστον #108 λόγους.

 

 

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Η εκπομπή που έγινε κόμμα, ο πρωθυπουργός που έγινε εκπομπή και μετά το κόμμα που ξαναέγινε εκπομπή, ξαναέγινε κόμμα και έκλεισε με διάγγελμα για να ξορκίσει τον μεγάλο θυμό.

 

 


Της Ναταλί Χατζηαντωνίου

Μια όχι και τόσο βιαστική αποφωνηση, με την άποψή μου (και μόνον): πριν κι από τον εξευτελισμό της πολιτικής, ο απόλυτος, σχεδόν μη αναστρέψιμος, εξευτελισμός της ελληνικής δημοσιογραφίας.

 

Του Γιώργου Μανταίου

Απ’οτι καταλαβαίνω σήμερα, τη συνέντευξη του απερχόμενου (αλλά στις δημοσκοπήσεις υπεργκόμενου) παρακολούθησαν μόνο όσοι ήθελαν με βεβαιωθούν ότι ο κυρ Σταύρος Θεοδωράκης είχε βάλει το σωστό πρόγραμμα στο πλυντήριο.
Μια στημένη εκδούλευση ήταν και τίποτα παραπάνω, που συνετέλεσε στον περαιτέρω εξευτελισμό και των δυο

 

Του Αρη Δαβαράκη

Έκανα μια αναζήτηση "Θεοδωρακης- Μητσοτακης" και μου βγήκανε δύο εκδοχές. Μετα κάθησα και είδα τους "Πρωταγωνιστες" για τους οποίους τόση φασαρία έχει γίνει εδώ γύρω στα "σόσιαλ". Δεν έμαθα τίποτα καινούργιο, αλλά είδα σίγουρα ένα τηλεοπτικό αποτέλεσμα που μου άρεσε. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί έχει ξεσπάσει τέτοιος κουρνιαχτός γύρω από την συνέντευξη, τόση οργή κατά του αγαπημένου φίλου μου Σταύρου, τόση οργή κατά του πρωθυπουργού. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως οι "πιστοί" του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν πως αν χάσει ο Τσιπρας και αυτές τις εκλογες τελείωσε. Θα περάσουμε ανεπιστρεπτί σε φάση ξεριζωματος όλων των μπάομπαμπ του παλαιοκομματισμού, τόσο στην ΝΔ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και υπάρχουν ακόμα κάτι παλιά μυαλά, ανεξαρτήτως ηλικιας (σε όλα τα κομματα) που δεν θέλουν να συμβεί αυτό. Θα συμβεί όμως - γιατί "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω"!

 

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Τι πιο αναμενόμενο, μετά από ένα πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στο τέλος μιας τετραετούς διακυβέρνησης και λίγο πριν τις εκλογές..., να συναντιέται ένας δημοσιογράφος με τον πρωθυπουργό... σε μια ήρεμη συζήτηση, χωρίς ιδιαίτερα δύσκολες ερωτήσεις και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον...
ΥΓ. 1) Αναρωτιέμαι αν έχουν μετρήσει σωστά στο Μαξίμου πόσο ενημερωμένος είναι ο κόσμος το τελευταίο διάστημα και πόσο εύκολα αγοράζει λαϊφταλιστικες συνεντεύξεις ή αν αυτές τον ενοχλούν.
ΥΓ. 2) Ο συνάδελφος παίρνει την ευθύνη μιας συνέντευξης που τις τελευταίες βδομάδες ντράπηκαν να πάρουν ακόμη και τα πιο πιστά πιστόλια του Μαξίμου.

 

 

 

Του Κώστα Κωστάκου

Έβαλα τώρα να δω τους Πρωταγωνιστές, είμαι στα πρώτα λεπτά, τον έχει στριμώξει στη γωνία και του γλείφει χωρίς έλεος τον κώλο.

 

Της Φωτεινής Λαμπρίδη

Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής δημοσιογραφίας είναι το βλέμμα κατανόησης του κάθε Θεοδωράκη απέναντι στο έρεβος. Περισσότερο κι από την εμφανή του διάθεση να ξεπλύνει εξοργίζει αυτή η ψευτοπολιτισμένη κατανόηση. Κατανοήστε και κανέναν άνθρωπο που κλαίει πάνω από νεκρούς και τιμολόγια της ΔΕΗ

 

 

Της Φωτεινής Κοκκινάκη

Όσα ακούγαμε πέντε χρόνια από το Ποτάμι το ακούσαμε και απόψε σε αυτό τον επίλογο στους #Πρωταγωνιστές. "Να κάνουμε το θυμό νέα αρχή", "να αλλάξουμε αυτή τη χώρα", "η χώρα που μας πληγώνει." Ε δεν μας πληγώνει η χώρα από μόνη της, οι πολιτικές επιλογές όσων τη διοικούν μας "πληγώνουν". Ενίοτε μας σκοτώνουν κιόλας.
Κάπου φτάνει. Φτάνει.

 

Του Κωνσταντίνου Τσάβαλου

Μια κοπέλα που επέζησε στο τρένο των Τεμπών είπε ότι «φοβάται να μείνει στη χώρα και θέλει να φύγει από αυτή» και το κοινωνιοπαθές σκουπίδι που έχουμε για ΠΘ της είπε να «βάλει πλάτη».
Όσοι πέθαναν έγιναν «θυσία» και όσοι έζησαν με μύρια όσα ψυχοσωματικά ζητήματα πρέπει να «βάλουν πλάτη».
Για τον ΠΘ, τα θύματα πρέπει να βάλουν πλάτη, όχι οι θύτες.
Κατά τα άλλα, ένα εμετικό μπράβο στον Σταύρο, ο οποίος επειδή είναι γνωστή αλεπού των πάγκων, κατάφερε μέσα σε μια ώρα να οδηγήσει μια ντεμέκ συνέντευξη της πλάκας (γιατί κανείς ποτέ δεν κάνει τυχαία ερώτηση «ποιος είναι ο τρελός του Μεγάρου Μαξίμου;» και ο ΠΘ έχει έτοιμη μια απάντηση τριών σελίδων από την Google) από την σχεδόν οριακή θεσμική εκτροπή (οι εκλογές δεν ανακοινώνονται ποτέ τηλεοπτικά, αλλά στη Βουλή και σε υπουργικά συμβούλια ή σε Κ.Ε. κόμματος, γι αυτό και ο ΠΘ πρόσεξε και δεν έδωσε την ακριβή ημερομηνία τους, αν και όλοι ξέρουμε ότι θα είναι στις 21/5) μέχρι την θρασύτατη τηλεοπτική πλατφόρμα προεκλογικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων του Μητσοτάκη για την επόμενη 4ετία (του).