Τα κανάλια στη «μάχη» της ενημέρωσης για τις τουρκικές εκλογές

Τα κανάλια στη «μάχη» της ενημέρωσης για τις τουρκικές εκλογές
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις διεθνώς, για φέτος.

13 Μαΐου 2023

ALPHA

Στις 14 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν από τις δικές μας εθνικές εκλογές, η γείτονα χώρα καλείται να αποφασίσει για τη δική της επόμενη μέρα. Ο Alpha καλύπτει με συνεχείς ανταποκρίσεις όλες τις εξελίξεις και μας εξηγεί με τον εγκυρότερο τρόπο τη σημασία όσων συμβαίνουν στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Η Ευαγγελία Τσικρίκα ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη, για να καλύψει όσα συμβαίνουν με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων. Η ανταποκρίτρια του Alpha Ιωάννα Σακουφάκη μεταφέρει τον παλμό. Οι αναλύσεις του διεθνολόγου του Alpha Γιώργου Φίλη ολοκληρώνουν την πολύπλευρη και ψύχραιμη ενημέρωσή μας.

-------------------------

ΕΡΤ NEWS

Η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας στο 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ. Με συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις στη γειτονική μας χώρα από το πρωί και με έκτακτη εκπομπή, στις 10 το βράδυ.

Στις 22.00, ο Ηλίας Σιακαντάρης και η Άννα Παπασωτηρίου στο στούντιο, οι ανταποκριτές της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη Αριάννα Φερεντίνου και Γιάννης Μανδαλίδης, καθώς και ο απεσταλμένος στην Άγκυρα Πιέρρος Τζανετάκος, με απευθείας συνδέσεις, μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τη ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων, το κλίμα και τις πληροφορίες από τα επιτελεία των μονομάχων. Τον διεθνή αντίκτυπο από το αποτέλεσμα της κάλπης θα μεταφέρουν οι ανταποκριτές της δημόσιας τηλεόρασης σε Ουάσιγκτον, ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και Βρυξέλλες.

Καλεσμένοι διακεκριμένοι καθηγητές και δημοσιογράφοι αναλύουν τις εξελίξεις που δρομολογούνται την επόμενη μέρα στη γείτονα χώρα, με άξονα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τις γεωπολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται στον παγκόσμιο χάρτη και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

-------------------------

MEGA

Το MEGA είναι παρόν στις καθοριστικές τουρκικές εκλογές. Ποια θα είναι η ετυμηγορία της κάλπης; Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου; Θα ανατραπεί η 20ετης ηγεσία τού νυν προέδρου της Τουρκίας; Η Κατερίνα Παναγοπούλου μεταδίδει από τις 21.00 τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στη γείτονα χώρα, με τον Γιάννη Πρετεντέρη στον σχολιασμό.

Σε απευθείας σύνδεση από την Κωνσταντινούπολη και τα στρατηγεία των δύο μεγάλων παρατάξεων, οι ανταποκριτές Ανδρέας Ρομπόπουλος και Ιωάννα Κλεφτόγιαννη καταγράφουν τις πρώτες αντιδράσεις και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα.

Ο προϊστάμενος του τμήματος Διεθνών Ειδήσεων, Στρατής Αγγελής, μαζί με τους δημοσιογράφους του MEGA και με την παρουσία ειδικών αναλυτών στο στούντιο εξετάζουν τα σενάρια της μετεκλογικής περιόδου και τις αναταράξεις που μπορεί αυτά να επιφέρουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

-------------------------

OPEN

«Η Τουρκία ψηφίζει» και το ΟΡΕΝ θα είναι εκεί. Από τις 18.40 η Μαρία Ζαχαράκη και η Γεωργία Γαραντζιώτη μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις στην κρίσιμη μάχη Ερντογάν-Κιλιτσντάρογλου. Ο Νίκος Στραβελάκης, ο Σωτήρης Δανέζης, πολιτικοί και ειδικοί επιστήμονες αξιολογούν την επόμενη μέρα στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

-------------------------

ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ θα βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων των κρίσιμων εκλογών στην Τουρκία, με συνεχή ροή μετάδοσης, από τις 18.40. Η Σία Κοσιώνη και ο Μανώλης Κωστίδης ζωντανά από την Κωνσταντινούπολη και ο Γιάννης Παπαδόπουλος από το στούντιο του ΣΚΑΪ καταγράφουν λεπτό προς τα λεπτό τα αποτελέσματα της αναμέτρησης Ερντογάν-Κιλιτσντάρογλου. Στο στούντιο θα βρίσκονται επίσης ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας αλλά και διεθνολόγοι που θα αναλύσουν τις προεκτάσεις του εκλογικού αποτελέσματος.