Δεν βαρεθήκατε να συζητάμε για τον Διονύση Σαββόπουλο;

Δεν βαρεθήκατε να συζητάμε για τον Διονύση Σαββόπουλο;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν έχει νόημα πια.

16 Μαΐου 2023

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Νέος κακός χαμός σήμερα με τις καινούργιες δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου στον Παύλο Τσίμα, στον ΣΚΑΪ 100.3. «Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου έχει πάρει την απόφαση του» είπε, τονίζοντας ότι «ελπίζει σε μια αυτοδυναμία της ΝΔ».

Η πρωινή συνέντευξη του Σαββόπουλου ξεσήκωσε αντιδράσεις. Και αρνητικές και θετικές.

Η Ελενα Ακρίτα: «Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω».
Ο Νίκος Μπίστης: «Αχ βρε Νιονιό τι κρίμα. Ξέραμε ότι εδώ και χρόνια το Φορτηγό σου έχει κλατάρει, ότι η πλατεία σου είναι άδεια από πάθος και από συντρόφους οικοδόμους, φοιτητές, ότι την ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη την έχεις αντικαταστήσει με ωδές στο κατεστημένο».
Ο Κώστας Γιαννακίδης: «Ξεφωνίστε τον Σαββόπουλο που δεν είναι όπως ήταν πριν πενήντα χρόνια. Και μην του αναγνωρίζετε το δικαίωμα στην άποψη, από τη στιγμή που αυτή δεν σας αρέσει».

update: Είχα βάλει και αυτό το απόσπασμα που έγραψε ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος στη Lifo, αλλά όπως με ενημέρωσε ο ίδιος και διορθώνω άμεσα, δεν είναι τωρινό αλλά παλιότερο (χωρίς φυσικά να χάνει την αξία του): «Ήξερα ότι αυτός ο άνθρωπος με το διερευνητικό, ανήσυχο βλέμμα, τη συσπειρωμένη στάση, τον αέρα αντιπάθειας που τον τυλίγει, θα ανοίξει κι αυτός σαν τριαντάφυλλο στην αγάπη. Και θα δείξει τον ασύλληπτο πλούτο της σκέψης του, τα γυμνά του αισθήματα, τη μεγάλη μαγεία του. Όπως έκανε χρόνια τώρα με την τέχνη του. Τον ευχαριστώ. Ό,τι έγινε, έγινε. Ας προσέξουμε από δω και μπρος τους λίγους που απόμειναν και αξίζουν».

Θεωρώ πολύ παρωχημένη τη συζήτηση και, πολύ περισσότερο, την πολιτική κριτική στον Διονύση Σαββόπουλο εν έτει 2023. Ο άνθρωπος έχει τη συγκεκριμένη πολιτική στάση εδώ και δεκαετίες, δεν είπε τώρα κάτι καινούργιο. Και το 2019 ήταν υπέρ Μητσοτάκη, πάλι σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Είπε τότε ότι στηρίζει τις ελπίδες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί «εκτός από την όρεξή του, έχει επιπλέον καλύτερη μόρφωση από τον Τσίπρα, ντύνεται καλύτερα και δεν έχει τόσες πολλές αυταπάτες στο μυαλό του». Επομένως δεν λέει κάτι καινούργιο, ας ηρεμήσουμε λοιπόν. Και για την ακρίβεια πάντα έτσι ήταν, αυτές ήταν οι απόψεις του και ας μην τις διατύπωνε παλιότερα. Όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν.

Εννοείται βέβαια πως δεν έχει καμία σχέση πλέον με τα τραγούδια του. Πολλά χρόνια τώρα. Ειδικά τα ροκ. Γι αυτό και πηγαίνει και παίζει σε χώρους σαν το Αλσος, με κοινό αποκλειστικά συνταξιούχους. Μία φορά που επιχείρησε το Gagarin φάνηκε γυμνός στη σκηνή.

Στις τελευταίες δύο συναυλίες του στο Μέγαρο δεν χρησιμοποίησα τις προσκλήσεις που είχα. Δεν ήθελα να πάω. Δεν με ενδιέφερε παρά το γεγονός ότι θα ήταν δύο συναυλίες, για διάφορους λόγους, φορτισμένες συναισθηματικά. Δεν έχω πλέον καμία όρεξη να τον ακούσω ξανά live. Δεν παρουσιάζει κανένα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.