Radioplayer: Η εφαρμογή που θέλει να κρατήσει το ραδιόφωνο στα αυτοκίνητα (και όχι μόνο)

Radioplayer: Η εφαρμογή που θέλει να κρατήσει το ραδιόφωνο στα αυτοκίνητα (και όχι μόνο)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα ένα τα ραδιόφωνα θα μπουν στη νέα, μη κερδοσκοπική, πλατφόρμα.

26 Μαΐου 2023

Είναι μία νέα εφαρμογή για τα ελληνικά δεδομένα, που έχει ως στόχο να διατηρήσει το ραδιόφωνο τόσο στα αυτοκίνητα όσο και, γενικά, στη νέα καθημερινότητα που φέρνει η συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία. Ήρθε λοιπόν και στη χώρα μας και έχει την υποστήριξη της πλειονότητας των ιδιοκτητών ραδιοσταθμών της Αθήνας.

Το Radioplayer φιλοξενεί, μέχρι στιγμής, τους περισσότερους ραδιοσταθμούς της Αθήνας αλλά και τον Mix FM από την Κύπρο, δίνοντας τη δυνατότητα ακρόασής τους μέσω των νεότερων αυτοκινήτων, υπολογιστών, smart συσκευών (κινητά, τάμπλετ, τηλεοράσεις, ρολόγια κ.λπ.), των ηχείων SONOS και της Alexa.

Το Radioplayer ξεκίνησε το 2011 από τη Μεγάλη Βρετανία, και έκτοτε λειτουργεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Αυστρία και η Ιταλία, αλλά και στον Καναδά.

Στην Ελλάδα λειτουργεί υπό την σκέπη της εταιρείας «Πανελλήνια Ραδιοφωνική Πλατφόρμα Α.Ε.», την σύσταση της οποίας σας είχαμε αποκαλύψει ΕΔΩ, στην οποία συμμετέχουν μετοχικά οι όμιλοι Frontstage, Αττικές Εκδόσεις, ΣΚΑΪ, Βαρδινογιάννη, Antenna, Πολίτη και Real, που ελέγχουν συνολικά 22 σταθμούς της Αθήνας.

Πρόκειται για μία, όπως είπαμε, μη κερδοσκοπική πλατφόρμα που στόχο έχει να υποστηρίξει το ραδιόφωνο συνολικά. Την έστησαν οι ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων ώστε το μέσο να συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο

Θα έχουμε πολλά να πούμε το επόμενο διάστημα για το Radioplayer. Είναι άκρως ενδιαφέρουσες οι πτυχές του. Θα είναι πολύ χρήσιμο να μπουν εκεί τα ραδιόφωνα της Ελλάδας. Να μπορούμε οι ακροατές να τα βρίσκουμε όλα μαζί σε μία μόνο εφαρμογή. Τα συμφέρει και τα ίδια εδώ που τα λέμε.