Κατάληψη στον «105,5 Στο Κόκκινο»

Κατάληψη στον «105,5 Στο Κόκκινο»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από ομάδα αντεξουσιαστών και αναρχικών, διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων και τις φυλακές τύπου Γ. 

23 Μαρτίου 2015

update 25: Ξανά στον αέρα ο 105.5 Στο Κόκκινο, εδώ και λίγα λεπτά, από νέες εγκαταστάσεις. (edit 13:30) Αποκαταστάθηκε η διαδικτυακή εκπομπή του 105.5, από το site του.

update 24: Σε κανονική ροή από άλλο στούντιο, θα επανέλθει από τις 5 το πρωί αύριο, ο 105.5 Στο Κόκκινο.

update 23: Ανακοίνωση για την κατάληψη του 105.5 Στο Κόκκινο, εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την συνεχιζόμενη κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» τονίζει ότι η όποια έκφραση διαμαρτυρίας, ακόμη και συμβολική, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ακυρώνει το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση. Η φωνή του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού δεν πρέπει να σιγήσει και οι συνάδελφοί μας πρέπει το συντομότερο να αφεθούν απερίσπαστοι στο έργο τους, που δεν είναι άλλο από την ενημέρωση των πολιτών.

update 22: Οι αντιεξουσιαστές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση και στο στούντιο του portokaliradio.gr, ο οποίος συστεγάζεται με τον 105.5, και από το πρωί της Δευτέρας παίζει μόνο μουσική. Εδώ η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό.

update 21: Από την σελίδα του 105.5 Στο Κόκκινο στο facebook, ανακοινώθηκε ότι ο ραδιοσταθμός επιστρέφει από αύριο στις 5 το πρωί, στην κανονική του ροή προγράμματος, όπως και τα υπόλοιπα "Κόκκινα" στην περιφέρεια.

update 20: Ορισμένες από τις εκπομπές του 105.5 Στο Κόκκινο, "μετακόμισαν" ήδη στο πρόγραμμα του Κόκκινου Θεσσαλονίκης, και θα μεταδοθούν κανονικά, σήμερα.

update 19: Έληξε στις 11 το βράδυ, η κατάληψη στον Κόκκινο Καβάλας 102.8 (εδώ η σχετική ανακοίνωση, που ανέβηκε στο Athens Indymedia), και αποκαταστάθηκε η εκπομπή του στα FM και το διαδίκτυο. Για τρίτη μέρα, βρίσκεται σε εξέλιξη, εκείνη στο κτίριο του "105.5" στην Σαρρή 19.

update 18: Απόφαση συνέλευσης εργαζομένων του 105.5 Στο Κόκκινο:

Εμείς, οι εργαζόμενοι στον «105,5 Στο Κόκκινο» από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού τον Φεβρουάριο του 2006 εργαστήκαμε και υπερασπιστήκαμε με επαγγελματική ακεραιότητα και σθένος την επιλογή μας να δημιουργήσουμε ένα μέσο ενημέρωσης διαφορετικό από όλα τα άλλα.
(Διαβάστε την όλη ΕΔΩ, στην επιστολή που μας έστειλαν οι εργαζόμενοι του Κόκκινου)

update 17: Αστυνομικές δυνάμεις, έχουν παραταχθεί γύρω από την περιοχή όπου βρίσκεται το κτίριο του 105.5 Στο Κόκκινο, στου Ψυρρή, σύμφωνα με τους καταληψίες του σταθμού. Το πρόγραμμα των αντιεξουσιαστών αναμεταδίδεται στην Αθήνα από τον ρ/σ Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Εκφρασης 93.8

update 16: Ανακοίνωση των καταληψιών του 105.5 Στο Κόκκινο, που ανέβηκε στο Athens Indymedia: "Η διοίκηση του σταθμού μετά από επανειλημμένες προσπάθειες να διακόψει την εκπομπή του κατειλημμένου ραδιοφώνου 105.5, προσπάθειες που ξεκίνησαν από χθες, πρώτη μέρα της κατάληψης, τελικά σήμερα το πρωί 8 η ώρα διέκοψε τελείως την εκπομπή της κατάληψης, εκπέμποντας πρόγραμμα από Θεσσαλονίκη. Οι αλληλέγγυοι και οι αλληλέγγυες στους απεργούς πείνας συνεχίζουμε την κατάληψη των κεντρικών εγκαταστάσεων και εκπέμπουμε μέσα από αυτοοργανωμένα ραδιοφωνικά δίκτυα.". Συνεχίζει εδώ μέσω διαδικτύου, το πρόγραμμα των αντιεξουσιαστών, από το στούντιο του 105.5. Εκτός αέρα, εδώ και λίγη ώρα, ο 102.8 Στο Κόκκινο Καβάλας.

update 15: Όπως ανέφερε στον αέρα ο Απόστολος Λυκεσάς, του Κόκκινου Θεσσαλονίκης, σε εξέλιξη είναι η κατάληψη του κτιρίου του 105.5 στου Ψυρρή, αλλά (εδώ και λίγη ώρα) και ο 102.8 Στο Κόκκινο Καβάλας.

update 14: "Ο 105,5 στο Κοκκινο εκπέμπει απο τις 08.10 ξανά με δικό του σήμα.Ο 105,5 στο κοκκινο δεν φιμώνει και δεν φιμώνεται.", γράφει η επίσημη σελίδα του σταθμού στο facebook.

update 13: Διεκόπη το πρόγραμμα των αντιεξουσιαστών. Οι 105.5 FM αναμεταδίδουν το πρόγραμμα του Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει σταματήσει η εκπομπή του σταθμού στο internet.

update 12: Συμπλήρωσε 24ωρο, η κατάληψη του 105.5 Στο Κόκκινο. Από το βράδυ μέχρι και τώρα (8:05), ο σταθμός παίζει μόνο μουσική -επιλεγμένη από τους καταληψίες- και ηχογραφημένες ανακοινώσεις.

update 11: Την συνέχιση της κατάληψης του 105.5 Στο Κόκκινο, τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί, αποφάσισαν στην συνέλευσή τους μέσα στις εγκαταστάσεις του σταθμού, οι αντιεξουσιαστές.

update 10: Αυτή την ώρα (18:39), όπως γράφει σχετικά η σελίδα του 105.5 Στο Κόκκινο στο facebook, οι καταληψίες πραγματοποιούν συνέλευση, η οποία θα καθορίσει την συνέχεια η όχι της κινητοποίησης.

update 9: Ανακοίνωση του 105.5 Στο Κόκκινο:
Εδώ και οκτώ ώρες συνεχίζεται η κατάληψη του ραδιοφωνικού μας σταθμού 105,5 στο κόκκινο. Το ραδιόφωνο ήταν και θα είναι πάντα ανοικτό στην ειδησεογραφία και τις διαφορετικές οπτικές καθώς και στην διακίνηση των απόψεων εκτός από αυτές των φασιστών και της Χρυσής Αυγής. Αυτό έκανε πάντα αυτό θα κάνει όσο υπάρχει. Η συνεχιζόμενη ομηρία του «αέρα» έχει ξεπεράσει τα όρια του συμβολικού απέναντι στην μοναδική φωνή που έχει σήμερα η Αριστερά για να διατυπώσει στα ηλεκτρονικά μέσα την δική της άποψη. Δεν κατανοούμε και διαφωνούμε με αυτή την ενέργεια. Ο 105,5 στο κόκκινο δεν πρόκειται να σιγήσει.

update 8: Σύμφωνα με τους καταληψίες "τυχόν διακοπές στο σήμα του σταθμού, δεν γίνονται από μας, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό την φίμωσή μας".

update 7: Το πρόγραμμα των καταληψιών του 105.5 Στο Κόκκινο, αναμεταδίδει και ο αυτοοργανωμένος ρ/σ "98FM".

update 6: Το κείμενο των καταληψιών του 105.5 Στο Κόκκινο, όπως το δημοσίευσε το www.stokokkino.gr.

Εως σήμερα 23 Μαρτίου 2015,δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας από τις 2 Μαρτίου απαιτώντας:την κατάργηση της ειδικής ¨αντιτρομοκρατικής¨ νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης(νόμοι 187Α και 187),την κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων(κουκουλονόμος),την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων,την οριοθέτηση της χρήσης  και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο,την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρόυ,ο οποίος παρά το 98% αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά εδώ και δεκατρία χρόνια από το κράτος και την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
 
Στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των απεργών πείνας,ομάδα αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών από τον αναρχικό χώρο,προχωρούμε σε κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού “Κόκκινο 105,5”.Η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού είναι προφανής:το “Κόκκινο” είναι ένα καθεστωτικό αλλά και πλέον κυβερνητικό ραδιόφωνο ή αλλιώς θα λέγαμε ο τηλεβόας της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανεξάρτητοι Έλληνες.
 
Το “Κόκκινο” όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του μιντιακού συρφετού διαστρευλώνουν το συνολικό πλαίσιο του αγώνα των απεργών πείνας και των δράσεων αλληλεγγύης σε αυτούς.Η κατάληψη αυτή αποτελεί μια ενέργεια,η οποία πηγάζει από το ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης με τους κρατούμενους,οι οποίοι δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους.
 
Εμείς από την κατάληψη στο “Κόκκινο 105,5” παίρνουμε το μέσο στα χέρια μας και κάνουμε την αντιπληροφόρηση όπλο!Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης με τους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας.
Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας! Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής!
 
  “Κατάληψη στο Κόκκινο 105,5”

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες του 105.5 Στο Κόκκινο, ανακοίνωσαν ότι "το www.stokokkino.gr, σεβόμενο την κατάληψη, και παρά το γεγονός πως οι πολιτικές εξελίξεις είναι έντονες και πιεστικές, δεν θα ενημερώνει μέχρις ότου τερματισθεί η κατάληψη".

update 5: Διεκόπη η μετάδοση του 105.5 Στο Κόκκινο, από το internet. Συνεχίζει κανονικά από τα FM.

update 4: Η σημερινή κατάληψη των αντιεξουσιαστών στον 105.5 Στο Κόκκινο, εξελίσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες, ως προς την διάρκεια, που έγινε σε ραδιόφωνο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια. Μετράει ήδη 4,5 ώρες.

update 3: Αυτή την ώρα, μεταδίδεται από τους 105.5 δελτίο ειδήσεων στα Αγγλικά, από τον "98FM".

update 2: Το πρόγραμμα των αλληλέγγυων προς τους απεργούς πείνας, μεταδόθηκε τις πρώτες ώρες του και από τους συνεργαζόμενους σταθμούς του "Κόκκινου" στην Θεσσαλονίκη (93.4) και την Πάτρα (107.7). Πλέον, όλοι οι αναμεταδότες έχουν επανέλθει στην κανονική τους ροή.

update: Η κατάληψη στον 105.5 Στο Κόκκινο είναι σε εξέλιξη τουλάχιστον από τις 8 το πρωί.

Η κατάληψη ξεκίνησε νωρίς το πρωί με κύρια αιτήματα την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α, του γνωστού «κουκουλονόμου» καθώς και του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ'. «Η κατάληψη αυτή αποτελεί μια ενέργεια, η οποία πηγάζει από το ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης με τους κρατούμενους, οι οποίοι δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους» λένε χαρακτηριστικά και βγάζουν τηλεφωνικά on air συντρόφους τους από τις φυλακές - μίλησε και ο Νίκος Μαζιώτης.

Φωτογραφία: @JohnKemmos