Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2020 #2

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2020 #2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, στη ραδιοφωνική αγορά, όπως τα κατέγραψε το e-tetRadio.

29 Δεκεμβρίου 2020

#1

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

- Στο δυναμικό του Θέμα 104.6 εντάχθηκαν αρκετοί παραγωγοί και δημοσιογράφοι από τον κλειστό Sport24 103.3, με τον ραδιοσταθμό του Πρώτου Θέματος να τροποποιεί την νυχτερινή και πρωινή του ζώνη.

- Το διαδικτυακό Samano Radio έθεσε σε λειτουργία ο σεφ και κριτής του Master Chef, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με ελληνικό ροκ, hip hop και «έντεχνο» ρεπερτόριο.

- Στο πρόγραμμα του ιντερνετικού Avopolis Radio εντάχθηκε ο Μάκης Μηλάτος.

- Διαγωνισμός για 162 νέους ραδιοφωνικούς πομπούς στην ΕΡΤ, ισχύος από 1-10 κιλοβάτ, οι οποίοι θα ενταχθούν στο δίκτυο της δημόσιας ραδιοφωνίας από το 2021 μέχρι το 2023.

ΜΑΪΟΣ

- Νέο web radio στον αέρα, το Suite GR Radio, με eclectic και easy listening ελληνική μουσική, από τον Χρήστο Καλτσά του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5.

- Καταγγελλία από τον επικεφαλής της ΠΕΙΡΑΣ, Αντώνη Γρηγορόπουλο, ότι τα τοπικά ραδιόφωνα δεν έλαβαν καθόλου χρήματα από την κυβερνητική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», δηλώνοντας ότι πολλά από τα μέλη της ένωσης βρίσκονται σε κίνδυνο.

- Στη βραδινή ζώνη του Δεύτερου Προγράμματος εντάχθηκαν, με εκπομπές, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης με τον Σιδερή Πρίντεζη, ο Γιώργος Ανδρέου και ο Οδυσσέας Τσάκαλος.

- Την απόφαση να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον Γιώργο Τράγκα, αποφάσισαν τα Παραπολιτικά 90.1, λίγους μόνο μήνες μετά την ανανέωσή της. Αργότερα ο δημοσιογράφος συμφώνησε με τον Ελλάδα 94.3.

- Τέλος από το ΔΣ του Alpha 98.9 ο τέως ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού, Δημήτρης Κοντομηνάς, με τον συνεργάτη του ομίλου Βαρδινογιάννη, Μανώλη Δραϊνάκη, να αναλαμβάνει χρέη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

- Στη νυχτερινή ζώνη του Πρώτου Προγράμματος ο Γιάννης Ευθυμίου με τα «Λαϊκά Μονοπάτια», που ακούγονταν επί σειρά ετών μέσα από τον πρώην ΑΝΤ1 FM.

- 5 νέα web radios στο site του En Lefko 87.7, με Electronica, Nu Funk / Nu Soul, Alternative, Smooth και World μουσικές.

- «Κατέβασε ρολά» ο Sport24 103.3, σταματώντας την εκπομπή ροής στα FM και το internet, με την ΕΤΕΡ να καταγγέλλει ότι απολύθηκαν με εξώδικα όλοι οι τεχνικοί του σταθμού.

- Ο Δημήτρης Τάκης αντικατέστησε τον Γιώργο Τράγκα στο καθημερινό πρωινό των Παραπολιτικών 90.1, ως «εσωτερική μεταγραφή» προερχόμενος από την αντίστοιχη ζώνη του Σαββατοκύριακου.

ΙΟΥΝΙΟΣ

- Ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του Galaxy 92, με την πλειονότητα των παραγωγών του να αλλάζει ώρες λόγω θέρους.

- Την καταγγελία ότι εκδιώχθηκε από τα Παραπολιτικά 90.1 με παρέμβαση του πρωθυπουργού, έκανε μέσα από τα social media ο Γιώργος Τράγκας.

- Επιστολές της ΕΤΕΡ προς το ΕΣΡ για την παύση εκπομπής του Sport24 103.3, με την ένωση τεχνικών να υποστηρίζει ότι το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο «δεν μπορεί να τα βάλει με τους «νταβατζήδες»».

- Στον αέρα το We Radio 89.4 με ξένη mainstream μουσική, στη θέση του αθλητικού Arena FM.

- Χρέη διευθυντή της ΕΡΑ ανέλαβε ο Φώτης Απέργης, έχοντας υπό την αρμοδιότητά του το Δεύτερο Πρόγραμμα, το Τρίτο Πρόγραμμα, το Kosmos 93.6 και τις μουσικές-πολιτιστικές εκπομπές των ενημερωτικών ραδιοφώνων της ΕΡΤ.

- Νέος διευθυντής του 105.5 Στο Κόκκινο ο Νίκος Ξυδάκης, αντικαθιστώντας τον Νίκο Σβέρκο.

- Στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Άρης Τόλιος, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνσή του, μετά από μακρά «θητεία» στον Αθήνα 9.84.

- Αποχώρησε από τον Real 97.8 η Σεμίνα Διγενή, μετά από 9 χρόνια συνεργασίας.

- Αλλαγή ρεπερτορίου για τους 99.8, με τον «εναλλακτικό» Smooth να γίνεται ιντερνετικό ραδιόφωνο και τη συχνότητα να παίζει δημοτικά τραγούδια.