Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2020 #4

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2020 #4
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, στη ραδιοφωνική αγορά, όπως τα κατέγραψε το e-tetRadio.

31 Δεκεμβρίου 2020

#1, #2, #3

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

- Αλλαγές στον Θέμα 104.6, με στις «Πρωινές Διαδρομές» να γίνονται τρίωρες και τους «Φουνταριστούς» να μετακινούνται στην απογευματινή ζώνη.

- Εκτός 105.5 Στο Κόκκινο ο Χρήστος Δασκαλόπουλος και το δίδυμο Στυλιανού Τζιρίτα-Χάρη Συμβουλίδη.

- Στο δυναμικό του Kiss 92.9 επέστρεψαν ο Αλέξανδρος Μυριώτης, στην πρωινή ζώνη, και η Χριστίνα Γιαννοπούλου στην απογευματινή.

- Με πρωινή εκπομπή στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Χρήστος Μιχαηλίδης.

- Νέα ραδιοφωνική αδειοδότηση και το κλείσιμο παράνομης εκπομπής στην συχνότητα του Βήμα FM, ζήτησε η ΕΤΕΡ σε ανακοίνωσή της.

- Αποχώρησε από τον Hit 88.9 μετά από μακρόχρονη «θητεία» η Μαίρη Ρετσίνα, με την Κατερίνα Ψιμοπούλου (ex Smooth 99.8) να εντάσσεται στο πρόγραμμα του σταθμού.

- Στο καθημερινό πρόγραμμα του Mad Radio 106.2 η Κυριακή Δρίβα (ex Party 104), ο Βασίλης Σίμος και ο Κυριάκος Μαραγκός (ex Music 89.2).

- «Μεταπήδησε» στα FM αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα το παιδικό Kidsradio.com της Frontstage, εκπέμποντας αντί του Legend στους 88.6.

- Στην πρωινή ζώνη του Nostos 100.6, μαζί με τον Σπύρο Χούντα, εντάχθηκε η Χρύσα Οικονομοπούλου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

- Το διαδικτυακό Movement Radio έθεσε σε λειτουργία η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, παίζοντας κατά βάση hip hop μουσικές.

- Κόντρα ΕΤΕΡ-Γιώργου Χελάκη για τα εργασιακά θέματα του Over 104.9, με την ένωση τεχνικών να τον καταγγέλλει για παράνομη εκπομπή. Παρέμβαση υπέρ του σταθμού από την ΕΣΗΕΑ.

- Προκήρυξη για τη «διαμόρφωση και τον εμπλουτισμό νέων μουσικών δεξαμενών» στα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ.

- Καταγγελία του Αλέξη Κούγια κατά του Pressing 90.1 της Λάρισας, επειδή ένας εκ των παραγωγών του τον αποκάλεσε -μεταξύ άλλων-... βλάκα.

- Επέστρεψαν μετά από 5 χρόνια απουσίας στο πρόγραμμα του Athens DeeJay 95.2 οι «Dancemasters», η dance ζώνη του Μιχάλη Τσαουσόπουλου.

- Διεκόπη μετά από 33 χρόνια παρουσίας στον Αθήνα 9.84 η εκπομπή «Κλασσική Κόμπακτ Δισκοθήκη» του Νίκου Κανελλόπουλου.

- Στον Alpha 98.9 επέστρεψε ο Βασίλης Σκουρής, αναλαμβάνοντας καθημερινή εκπομπή μαζί με τη Λώρα Ιωάννου.

- Άνωθεν οδηγία για να παίζουν «όσο το δυνατόν λιγότερο» Σταμάτη Κραουνάκη, δόθηκε στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, μετά από συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

- Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Πάικος, επί σειρά ετών δημοσιογράφος και ένας από τους πρωτεργάτες του Αθήνα 9.84.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

- Απορρίφθηκε από το ΕΣΡ η αίτηση για χορήγηση Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας του παλιού Στυλ FM για τον Over 104.9. Το θέμα του ραδιοσταθμού έφτασε μέχρι και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.

- Δικαστική διαμάχη για το όνομα «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ανάμεσα στον 105.5 Στο Κόκκινο, και τον πρώην συνεργάτη του στην συμπρωτεύουσα στους 93.4.

- Διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε έναν ραδιοσταθμό να αλλάξει τον χαρακτήρα του, από μη ενημερωτικό σε ενημερωτικό και τούμπαλιν, στο «νομοσχέδιο Πέτσα» για τα ΜΜΕ.

- Σε podcast μετατράπηκε το web radio Suite GR Radio του Χρήστου Καλτσά, παραγωγού του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5.

- Απορρίφθηκε τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζητούσε την μετάδοση ελληνικών μουσικών έργων σε ποσοστό 40% από τα ενημερωτικά και δημοτικά ραδιόφωνα.

- Τα ονόματα Pure Radio και Vice Radio κατοχύρωσε υπέρ του το Politis Group.

- Ραδιομαραθώνιος αλληλεγγύης από τον Αθήνα 9.84 για το ΚΥΑΔΑ.

- Σε bwinΣΠΟΡ FM 94.6 μετονομάστηκε ο αθλητικός ραδιοσταθμός του ΣΚΑΪ, με αφορμή την έναρξη πολυετούς συνεργασίας-χορηγίας με την στοιχηματική εταιρεία bwin.

- «Κόπηκε» εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας 93.6, λόγω κριτικής του παρουσιαστή της στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την αστυνομία.