Η αφίσα με τον Λιγνάδη που γέμισε το... κέντρο της Αθήνας ήταν, τελικά, από τα Χανιά

Η αφίσα με τον Λιγνάδη που γέμισε το... κέντρο της Αθήνας ήταν, τελικά, από τα Χανιά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία «Σελίδα αντιπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην τρέχουσα συγκυρία» έκανε ωραίο παιχνίδι.

15 Φεβρουαρίου 2021

 

Είναι η σελίδα με το όνομα «Έφοδος στον Ουρανό» που έστησε μία ωραιότατη παγίδα στα ΜΜΕ και στην οποία, όλα, έπεσαν μέσα. Αφορά τη «διάσημη» πια αφίσα που δείχνει τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον αποκαλεί «σίχαμα».

Ιδού τι γράφουν οι ίδιοι, μεταξύ άλλων, στο Indymedia για τα ΜΜΕ και την viral πρωτοβουλία τους.

Την Πέμπτη 11/2, πρωτοβουλιακά κολλήσαμε μία (1!!!) χειροποίητη αφίσα με το πρόσωπο του “γνωστού σκηνοθέτη” στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στα Χανιά (!!!).
Μέσα σε δύο ώρες από την ανάρτηση, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια-δαιμόνιοι Κλουζώ ανακάλυψαν μαζική αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας, με ευθείες απειλές και τον κίνδυνο να μετατραπούμε σε Άγρια Δύση. Την επόμενη μέρα, κι ενώ τα άρθρα έχουν αναπαραχθεί αμέτρητες φορές, η αφήγησή τους προχωράει κι ένα βήμα παρακάτω, συνδέοντας αυθαίρετα την αφίσα αυτή με την αναρχική συλλογικότητα “Ρουβίκωνας”.
Η ενέργειά μας αυτή αναμφισβήτητα ήταν απόλυτα πετυχημένη, καθώς με μία και μοναδική αφίσα αναδείχθηκε ο ρόλος των καλοπληρωμένων ΜΜΕ και της πολιτικής ηγεσίας στην προσπάθεια ξεπλύματος του εν λόγω καθάρματος.
Αλλά γιατί αυτή η αφίσα έτυχε τέτοιας προβολής έναντι των χιλιάδων άλλων που κυκλοφορούν στις πόλεις και κυρίως ποια είναι επιχειρηματολογία των δημοσιογράφων που κατασκεύασαν αυτές τις ψευδείς ειδήσεις;
Η απάντηση είναι πολύ απλή, τα καλοπληρωμένα Μ.Μ.Ε. συγκαλύπτουν τον Λιγνάδη για να προφυλάξουν τη πολιτική ηγεσία που τον διόρισε ενώ γνώριζε το ποιόν του. Έτσι, προσπαθούν να αντιστρέψουν την οργή προς το πρόσωπο του, κατασκευάζοντας και προσδίδοντάς του την ιδιότητα του θύματος.
Μεταξύ άλλων, επειδή κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν τον ισχυρισμό τους, διατυμπανίζουν, ότι “θα γίνουμε Άγρια Δύση κάνοντας επικηρύξεις”, ότι “τέτοια πράγματα δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας” αλλά και ότι “η δικαιοσύνη θα επιληφθεί του ζητήματος”.
Τα Μ.Μ.Ε. που αυτή την στιγμή μας κουνάνε το δάχτυλο για την αλλοίωση του πολιτισμού, είναι αυτά που αναπαρήγαγαν τον ρατσιστικό λόγο, μιλώντας για πρόσφυγες που αλλοιώνουν τον Πολιτισμό. Ο Πολιτισμός τους αρχίζει και τελειώνει στην λυσσασμένη προσπάθεια διάσωσης του Λιγνάδη, και υπό αυτή την έννοια, εμείς με αυτού του είδους τον Πολιτισμό καμία σχέση δεν θέλουμε να έχουμε.