Δεν μπήκα στην ΕΡΤ γιατί κουβαλούσα το επίθετο της οικογένειάς μου

Δεν μπήκα στην ΕΡΤ γιατί κουβαλούσα το επίθετο της οικογένειάς μου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Πάνος Χαρίτος (δεν) αναρωτιέται γιατί κόπηκε η εκπομπή του στην ΕΡΤ

19 Φεβρουαρίου 2021

«Τον περασμένο Ιούνιο βρεθήκαμε με τον Διευθύνοντα και τον Πρόεδρο της ΕΡΤ. Στην κουβέντα που κάναμε ο Ζούλας πρότεινε να εμπλακώ σε μια εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας άλλου τύπου που είχαν κατά νου. Απάντησα πως με τα στεγανά που υπάρχουν στην ΕΡΤ και το πόσο ανεξάρτητη μπορεί να είναι μια έρευνα δεδομένων των εξαρτήσεων από την εκάστοτε κυβέρνηση δεν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Ήμουν σαφής και ρώτησα αν θέλουν να συνεχίσουν τα ντοκιμαντέρ έρευνας όπως τα έκανα εγώ.

Ο Γαμπρίτσος απάντησε πως δεν είχε κανένα θέμα και ο Ζούλας επιφυλάχθηκε να απαντήσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Δεν απάντησε ποτέ. Δεν θα με πείραζε να μου πουν, ξέρεις δεν θέλουμε να συνεχίσουμε για το λόγο αυτό ή εκείνον. Επιλογή μου ήταν να μην είμαι μόνιμος στην ΕΡΤ. Ήξερα ότι μια μέρα μπορεί και να βρεθώ εκτός. Ωστόσο δεν αναζητούσα τη μονιμότητα αλλά ένα μέσο που να μπορώ να κάνω πράγματα τα οποία γουστάρω είμαι περήφανος τόσο εγώ όσο και αυτοί από το παραγόμενο αποτέλεσμα.

Μετά από τόσα χρόνια –24 συνολικά– και με όσα έχει κερδίσει και η ΕΡΤ από αυτή τη συνεργασία περιμένεις κάτι να ακούσεις, κάτι να σου πουν, περιμένεις τουλάχιστον ειλικρίνεια. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι που καθορίζουν σχέσεις και ανθρώπους. Που καταλαβαίνεις ποιον έχεις απέναντί σου. Δεν μπήκα στην ΕΡΤ γιατί είχα μπάρμπα στην Κορώνη. Ούτε γιατί κουβαλούσα το επίθετο της οικογένειάς μου. Και στην τελική έδωσα και δεν σταμάτησα να δίνω μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το Roads ήταν η μοναδική εκπομπή με εξωτερικά γυρίσματα που με την καραντίνα του Μαρτίου δεν σταμάτησε τα γυρίσματα. Βγάζαμε επεισόδια κι έμπαιναν στο ράφι αντί να παίζουν. Ξαφνικά μια Παρασκευή τέλος Ιουνίου με ενημέρωσαν πως θα ξεκινήσουν να τα προβάλουν από την επόμενη Δευτέρα. Ούτε χρόνος για τρέιλερ, ούτε για δελτίο Τύπου. Τώρα γιατί αποφάσισαν πέρσι να ανανεώσουν την εκπομπή, αφού δεν την ήθελαν δεν έχω καταλάβει.

_____________________________________

Το απόσπασμα είναι από τη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε ο Πάνος Χαρίτος στον Κώστα Μανιάτη, στο Oneman.gr. Είναι μία ακόμα καταπληκτική συνέντευξη του Κώστα, από αυτές που συχνά-πυκνά κάνει.