Αποχώρησε από τις ακροαματικότητες ο Atlantis 105.2

Αποχώρησε από τις ακροαματικότητες ο Atlantis 105.2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διαβολική σύμπτωση, αμέσως μετά την επιστολή αποχώρησης η μέτρηση έδειξε τα πιο μεγάλα ποσοστά!

14 Μαρτίου 2021

Διαβολική σύμπτωση σίγουρα, ποιος να το αμφισβητήσει (έτσι;), ωστόσο υπάρχει και κάτι ακόμα που δημιουργεί εντύπωση: την εβδομάδα που του έδειξε τα πιο μεγάλα νούμερα ο ραδιοσταθμός δεν λειτουργούσε (από τα FM) για δύο 24ωρα λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση του πομπού, από την ισχυρή χιονόπτωση. Δηλαδή, τι; Οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας ήταν τόσο... δυνατές που κάλυψαν το χάντικαπ του διημέρου; Και την ολόκληρη εβδομάδα 50 χιλιάδες ακροατές και τη λειψή το ίδιο; 

Η επιστολή αποχώρησης από τις ακροαματικότητες της MRB και της Global Link εστάλη στις 26 Φεβρουαρίου. Μια λιτή επιστολή προς την ΑΕΜΑΡ, την αρμόδια αρχή για τις ραδιοφωνικές μετρήσεις.

Στο χρονικό διάστημα στο οποίο συμμετείχε ο Atlantis 105.2 κινήθηκε κοντά στο 1,5-2%, ενώ τα πήγε πολύ καλά στη μέση διάρκεια ακρόασης, ανεβαίνοντας μέχρι τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα μουσικά ραδιόφωνα.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι που στο streaming, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κοινό του Atlantis 105.2 πενταπλασιάστηκε σε αυτό το τελευταίο εξάμηνο, μία δυναμική που δεν καταγράφηκε και στις επίσημες μετρήσεις. Και είναι μία τάση που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Eπίσης, τα άλλα δύο ροκ ραδιόφωνα της πόλης έχασαν ένα ποσοστό (περίπου) 2% από τον Σεπτέμβρη. Πού πήγε αυτό το ποσοστό; Πού πήγαν οι ακροατές τους; Αν το ποσοστό του Atlantis 105.2 είναι 1,7 έως 1,9% δεν πήρε τίποτα από τη ροκ «δεξαμενή»;

«Κάθε μέρα καταγράφουμε με τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα την άνοδο του σταθμού», λέει στο e-tetRadio ο Μιχάλης Χάνδακας, ο ιδιοκτήτης του σταθμού. «Δεν υπάρχει ούτε στασιμότητα και πολύ περισσότερο η πτώση που μας εμφάνισαν πριν από έναν μήνα περίπου. Ποια πτώση; Οταν αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι ακροατές μας; Δεν είμαστε άσχετοι».

Και συνεχίζει: «Ο Atlantis 105.2 έχει ξανασυμμετάσχει σε μετρήσεις. Και προ 20ετίας, και προ 10ετίας άλλα και πριν από 3 χρόνια επί GBTIMES που τα ποσοστά μας ήταν πολύ χαμηλά, αλλά αυτό εισπράτταμε κι εμείς από το κοινό μας. Τόσο ήταν το πραγματικό μας κοινό. Δεν το αμφισβητήσαμε. Σήμερα ζούμε την προ 20ετίας επιτυχία του Atlantis 105.2, αλλά σε πιο μεγάλες ηλικίες. Η πραγματικότητα κατά την άποψή μας, είναι διαφορετική. Το ερώτημα είναι, γιατί δεν αποτυπώνεται στις μετρήσεις».

Αυτό το άδολο και ειλικρινές ερώτημα το θέτουμε κι εμείς είναι η αλήθεια. Το καταλαβαίνεις, το «πιάνεις» όταν ένας ραδιοσταθμός έχει ρεύμα. Και ο Atlantis 105.2 δείχνει πως έχει. Διότι είναι καλό ραδιόφωνο.