Σούπερ σειρά το «Τεχεράνη»

Σούπερ σειρά το «Τεχεράνη»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κατασκοπευτικό θρίλερ με γρήγορο ρυθμό και δυνατό σενάριο.

16 Δεκεμβρίου 2021

Δεν είναι τυχαίο ότι τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς στα 49α τηλεοπτικά βραβεία International Εmmys. Το story διαδραματίζεται στο Ιράν (Τεχεράνη...) με ακτιβιστές Ιρανούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους, ισραηλινούς πράκτορες κ.ά. Βλέπουμε μία πράκτορα της ισραηλινής Μοσάντ, μια 22χρονη χάκερ πραγματικό φαινόμενο, ένα τρομοκρατικό χτύπημα, ένα σαμποτάζ. Αξίζει, ο πρώτος κύκλος έχει 8 επεισόδια και περιμένουμε τον δεύτερο που θα βγει τον Ιανουάριο. Στην Apple TV παίζει, εκεί να το αναζητήσετε, όχι σε τίποτε torrent, έτσι;

Το ενδιαφέρον είναι που το «Tehran» γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Αθήνα η οποία, προφανώς, μοιάζει με την Τεχεράνη. Βλέπουμε το κέντρο της Αθήνας, το Πεδίο του Άρεως, τη πλατεία Θεάτρου, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι και άλλα πολλά. Επειδή η παραγωγή είναι προσεγμένη παρατηρούμε μόνο γυναίκες με μαντήλες ενώ τα αυτοκίνητα, τα μαγαζιά, όλα, έχουν πινακίδες από το Ιράν.

Σημειώστε και κάτι ακόμα. Συμπαραγωγός στη σειρά είναι η Cosmote TV και γυρίστηκε στην Ελλάδα λόγω του «νόμου Κρέτσου» (4487/2017) που δίνει κίνητρα στους παραγωγούς να κάνουν τις ταινίες τους και τις σειρές τους στη χώρα μας. «Το πρώτο Emmy με Έλληνες συντελεστές και partners! Η διάκριση του Tehran αποτελεί διάκριση και της Αθήνας ως αξιόπιστου κινηματογραφικού location για μεγάλες spy thriller παραγωγές και όχι μόνο». έγραψε στο Twitter ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.