Ερχεται το δεύτερο τεύχος του «Rolling Stone Greece»

Ερχεται το δεύτερο τεύχος του «Rolling Stone Greece»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κυκλοφορεί την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, με την «Εφημερίδα των Συντακτών», λίγο πριν την Πρωτοχρονιά.

24 Δεκεμβρίου 2021

Το πρώτο τεύχος εξαντλήθηκε γρήγορα σε πολλά σημεία πώλησης, παρά το γεγονός πως η «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε φροντίσει για αυξημένο τιράζ. Το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη Πέμπτη. Το δεύτερο τεύχος είναι καλύτερο από το πρώτο, πιο νευρώδες και με περισσότερα θέματα.

Η Ειρήνη Σαρλή, διευθύντρια του «Rolling Stone Greece», παρουσιάζει κάποια από τα περιεχόμενα του νέου τεύχους

Το δεύτερο τεύχος του «Rolling Stone Greece» επιλέγει να καλωσορίσει το 2022 με εξώφυλλο και κεντρικό του θέμα το βιβλίο που προέκυψε από τις συζητήσεις του Μπρους Σπρίνγκστιν, ενός μουσικού θρύλου, και του Μπαράκ Ομπάμα, του άντρα που με κεντρικό σύνθημα την ελπίδα εκλέχθηκε στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑκ.

Δυστυχώς στις σελίδες του κοινωνικού μας θέματος η ελπίδα λιώνει όπως οι πάγοι της Ανταρκτικής, καθώς αναφερόμαστε στο ναυάγιο της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκόβη.

Αλλάζοντας κλίμα ακούμε προσεκτικά τον Dave Gahan να συστήνεται εκ νέου στο κοινό του και στο Rolling Stone ως «απατεώνας» ενώ ποζάρει για ένα υπέροχο πορτρέτο στον Νίκο Αλιάγα, και τον Nick Rhodes να μας εξηγεί γιατί οι Duran Duran επέλεξαν να ηχογραφήσουν ένα νέο άλμπουμ αντί να επαναπαυτούν στις δάφνες τους και να οργανώσουν ένα πάρτι για τα 40 τους χρόνια.

Και μιας και μιλάμε για επετείους, συμπληρώνοντας 50 χρόνια στην ελληνική μουσική ο Κώστας Τουρνάς μάς χαρίζει μια υπέροχη συνέντευξη όπου αναφέρεται στο σπουδαίο ψυχεδελικό -και το πιο pop- παρελθόν του, ενώ δεν διστάζει να κάνει καίρια σχόλια και για την Ελλάδα σήμερα.

Στην προσπάθεια να ξαναμπούμε στο κλίμα των mega-συναυλιών, που τόσο μας έχουν λείψει, απευθυνθήκαμε στην promoter Νανά Τράντου για να μας εξιστορήσει backstage ιστορίες από τις επισκέψεις στην Ελλάδα σπουδαίων ονομάτων όπως η Kylie Minogue, οι Radiohead, οι U2, ο Robert Plant και πολλοί άλλοι.

Θα βρείτε και πολλά θέματα και συνεντεύξεις ακόμα, δεν σας τα λέμε από τώρα.

Από το τεύχος δεν λείπουν οι κριτικές για τους σπουδαιότερους εγχώριους και ξένους δίσκους που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, μαζί με τις προτάσεις της Πόλυς Λυκούργου για το σινεμά και τρία εξαιρετικά βιβλία που ξεχώρισε η Χίλντα Παπαδημητρίου – το ένα μάλιστα είναι μουσικού ενδιαφέροντος, Ελληνα συγγραφέα και μόλις έκανε την 3η έκδοσή του.