Να δείτε το Maid όσο σκληρό και αν είναι

Να δείτε το Maid όσο σκληρό και αν είναι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο Netflix βρίσκεται και πρόκειται για μία μίνι σειρά 10 επεισοδίων.

26 Δεκεμβρίου 2021

Και είναι και επίκαιρη με τόσες γυναικοκτονίες που ζούμε τους τελευταίους μήνες. Δεν έχουμε φόνο εδώ, αλλά ασχολείται με θέματα ενδο-οικογενειακής βίας και δείχνει απολύτως ρεαλιστική. Βλέπουμε την Άλεξ, μία νέα και νεαρή μητέρα που αποφασίζει να πάρει την κόρη της και να εγκαταλείψει τον σύντροφό της Σον. Εναν αλκοολικό που την κακοποιεί (χωρίς όμως να την έχει χτυπήσει και, αυτό, παίζει ρόλο). Μία μητέρα χωρίς χρήματα (ούτε για τα βασικά) που παλεύει ωστόσο να κρατηθεί μακριά από το σπίτι της κακοποίησης και να επιζήσει καθαρίζοντας βίλλες πλουσίων. Σκληρό και, επαναλαμβάνουμε, ρεαλιστικό. Και είναι ολομόναχη η Αλεξ, παιδί χωρισμένων γονιών, με έναν σχεδόν απόντα πατέρα και μία μητέρα-ζωγράφο που ζει ανεξάρτητη και, στην οποία, δεν μπορεί να βασιστεί.

Η Αλεξ είναι η Margaret Qualley και η μάνα της (στο έργο αλλά και στη ζωή) η φοβερή και τρομερή Andie MacDowell που δίνει ρεσιτάλ. Ο Σον είναι ο Nick Robinson. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Molly Smith Metzler και βασίστηκε στο best-seller βιογραφικό βιβλίο «Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive» της Stephanie Land.

Δεν θα σας πούμε το τέλος, εννοείται, αλλά οι δυσκολίες που περνάει το κορίτσι, η πρωταγωνίστρια, φρικάρουν ακόμα και τον πιο ψύχραιμο θεατή. Κάποιες φορές τα συναισθήματα είναι πολύ ωμά. Πάντως και η Margaret Qualley και η Andie MacDowell πάνε για πολλά βραβεία, πρώτου και δεύτερου ρόλου αντίστοιχα. Οι ερμηνείες τους είναι απόλυτες.