Νέα εταιρεία για την Ελευθεροτυπία από την Alter Ego

Νέα εταιρεία για την Ελευθεροτυπία από την Alter Ego
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η «Ελευθεροτυπία Μονοπρόσωπη Α.Ε.».

23 Οκτωβρίου 2024

Ξεχωριστή εταιρεία για την έκδοση της Ελευθεροτυπίας σύστησε η Alter Ego. Στο ΓΕΜΗ χθες ιδρύθηκε η «Ελευθεροτυπία Μονοπρόσωπη Α.Ε.» με μετοχικό κεφάλαιο 10,5 εκατομμυρίων ευρώ, έδρα τις εγκαταστάσεις του ομίλου στη Λεωφόρο Συγγρού 255 στη Νέα Σμύρνη -απέναντι από εκείνες του Mega- και μοναδική μέτοχο την εταιρεία «Eleftherotypia Holdings Limited», με έδρα την Κύπρο. Η τελευταία ιδρύθηκε πριν μόλις 8 ημέρες, στις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Businessnews.gr στη θέση του προέδρου του ΔΣ της «Ελευθεροτυπία Μονοπρόσωπη Α.Ε.» είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Βήματος, Αντώνης Καρακούσης, σε εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου ο εκ των συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη, Φώτης Ταγάρης, και μέλος είναι η Άννα Τζούλια Φουρλάνου. Βασικός σκοπός της νέας εταιρείας είναι η έκδοση έντυπων εφημερίδων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το εταιρικό σχήμα που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα εκδίδει την Ελευθεροτυπία και θα λειτουργεί το enet.gr, είναι διαφορετικό από εκείνο των υπολοίπων μέσων ενημέρωσης της Alter Ego. Κι αυτό καθώς το Mega, το Βήμα, τα Νέα, το In.gr, ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, το My Radio 104.6 κ.ά. ελέγχονται απευθείας από την μητρική εταιρεία του ομίλου, την «Alter Ego Media Α.Ε.».

Ο ορίζοντας έκδοσης της εφημερίδας είναι για τον νέο χρόνο. Όσα ονόματα έχουν κατά καιρούς γραφτεί, για δημοσιογράφους, δεν παίζουν προς το παρόν. Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση.