Ραδιοφωνικό «χρηματιστήριο» #2:έντεχνα ραδιόφωνα

Ραδιοφωνικό «χρηματιστήριο» #2:έντεχνα ραδιόφωνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Δίπολο» κορυφής για Μελωδία 99.2 και Δίεση 101.3. Πιο χαμηλές πτήσεις για Μέντα 88.

04 Ιουλίου 2016
Εδώ το #1 με τα του Galaxy 92.
 
Συνεχίζουμε την καταγραφή -ανά κατηγορία- των ακροαματικοτήτων των ραδιοσταθμών, τα τελευταία 3 χρόνια. Και πάμε στα ελληνικά «έντεχνα» ραδιόφωνα της πόλης.
 
Αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του ανταγωνισμού ο Μελωδία 99.2 (με γαλάζιο χρώμα). Με διευθυντή τον Νίκο Νικολακόπουλο στις αρχές, «απογειώθηκε» σε νούμερα, φτάνοντας μέχρι και το 11,6%, όντας το Νο.1 μουσικό ραδιόφωνο της πόλης. Κρατάει μέχρι και σήμερα, με τον Δημήτρη Βραχνό αυτή τη φορά στο «τιμόνι», με ποσοστά που κινούνται πάνω από το 9%.
 
Ο έτερος μεγάλος «παίκτης» είναι ο Δίεση 101.3 (με φούξια χρώμα), του Star Channel. Σταθερή αξία στα FM της Αθήνας και μόνιμα στο top 10 των ραδιοσταθμών. Έχοντας την δική του δυναμική, με ποιοτικές ελληνικές και ξένες επιλογές από τον Γιώργο Γιαννόπουλο, κινείται στο 7-8%, πίσω όμως από το βασικό ανταγωνιστή του.


 
Και τέλος ο πιο νέος της «παρέας», ο Μέντα 88 του Νίκου Μπιλίρη (με πράσινο χρώμα). Κάτω από τη μπαγκέτα της Μαργαρίτας Μυτιληναίου έκανε ένα καλό ξεκίνημα -για πρωτοεμφανιζόμενο ραδιόφωνο- και μια πολύ καλή συνέχεια, φτάνοντας μέχρι και το 4,5%. Με την αποχώρησή της, το περσινό καλοκαίρι, ο Μέντα 88 σταθεροποιήθηκε πέριξ του 4%. Πλέον, όπως σας είπαμε ΕΔΩ, τον σταθμό αναλαμβάνει ο Νίκος Μωραΐτης, με τα ουσιαστικά «δείγματα» της δουλειάς του, όμως, να φανερώνονται από τον Σεπτέμβριο.
Για το «Ελληνικός 93.2» είναι νωρίς να πούμε κάτι. Ανεβαίνει διαρκώς βέβαια. Υπάρχει και το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ αλλά βρίσκεται εκτός μετρήσεων.