Take 5: Όταν οι U2 δεν είναι εδώ

Take 5: Όταν οι U2 δεν είναι εδώ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάθε Παρασκευή 5 τραγούδια που αξίζει να ανακαλύψετε και να προσθέσετε στη δισκοθήκη σας. Όχι μόνο για το weekend....!

12 Μαρτίου 2009


Για να ολοκληρώσουμε αυτή την εβδομάδα με τους U2, πέντε τραγούδια που συμμετέχει ο Bono σαν guest ή σαν ντουέτο.

1.    CLANNAD – In A Lifetime


To 1986 ο Βonο κάνει φωνητικά στο Ιρλανδέζικο παραδοσιακό συγκρότημα των Clannad. To τραγούδι αυτό μπήκε σε 10άδες συλλογές από τότε (πέρα από αυτές του συγκροτήματος)  και έμελλε να είναι το πιο δυνατό χαρτί μιας μπάντας που έχει κυκλοφορήσει 20 περίπου άλμπουμ και άλλες τόσες συλλογές


2.    GAVIN FRIDAY & BONO – In The Name Of Father


Από μια καταπληκτική ταινία το τραγούδι των τίτλων είναι εξίσου εξαιρετικό. Όπως επίσης και ολόκληρο το soundtrack με την φροντίδα του Trevor Horn.

3.    WYCLEF & BONO – New Day


O Wyclef ως καλλιτέχνης έχει καταφέρει να συνεργάζεται πάντα με πολύ σπουδαία ονόματα και φυσικά ο Bono δε θα του ξέφευγε. Κυκλοφόρησε ως single το 1999 και δεν υπήρχε σε προσωπικό του άλμπουμ

Video


4.    DANIEL LANOIS – Falling At Your Feet


Από τους μακροβιότερους συνεργάτες των U2 και κολλητός τους φίλος. Πως θα μπορούσε ο Bono να μην του ανταποδώσει ; Από το άλμπουμ Shine που κρύβει και άλλον Bono μέσα...στα μουλωχτά!

5.    THE CALL – What’s Happened To You


Ξεχασμένο συγκρότημα από το San Francisco που έδρασε κυρίως στα 80’s και λιγότερο στα 90’s. Το τραγούδι αυτό υπήρχε στο άλμπουμ Red Moon(1990) που δεν ήταν και από τα πιο πετυχημένα τους, παρά τη «βοήθεια» του mr.Bono.