Ο Στάθης 02.02.09

Ο Στάθης 02.02.09
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τις προάλλες ο Γιωργάκης συνέφαγε με ορισμένους επιχειρηματίες. Ουδέν το μεπτόν. Όμως το ΠΑΣΟΚ λόγω μάλλον κάποιων "ενοχών" που ως φαίνεται μόνον το ίδιο αντιλαμβάνεται, προσπάθησε να κρατήσει αυτό το δείπνο μυστικό!

02 Φεβρουαρίου 2009


Τις προάλλες ο Γιωργάκης συνέφαγε με ορισμένους επιχειρηματίες. Ουδέν το μεπτόν. Όμως το ΠΑΣΟΚ λόγω μάλλον κάποιων "ενοχών" που ως φαίνεται μόνον το ίδιο αντιλαμβάνεται, προσπάθησε να κρατήσει αυτό το δείπνο μυστικό!


Κι από εδώ και πέρα αρχίζει η κωμωδία.
Πλην όμως μια κωμωδία πανάρχαιη, πολυπαιγμένη, ξεθυμασμένη - αλλά πάντα, "ενδιαφέρουσα" (κι αυτό ακριβώς φανερώνει πόσο έχει "χαλάσει" τον τρόπο που σκεφτόμαστε ο πασόκιος τρόπος λειτουργίας και η απεχθής σημειολογία του - χρόνια τώρα).
Πρώτον: η διαρροή.
Κάποιος ή κάποιοι διέρρευσαν (κατά το στρεβλά λεγόμενο, αντί το σωστό "άφησαν να διαρεύσει") - διοχέτευσαν στον Τύπο το γεγονός της συνάντησης.
Δεύτερον: πήραν φωτιά τα τόπια.
Άρχισαν οι ερμηνείες, τα σχόλια, τα πολιτικά συμπεράσματα!του τύπου: ο Γιώργος έφαγε μόνος του, μαζί του ήταν μόνον ο κ.Ραγκούσης κι όχι οι καθ'ύλην αρμόδιοι του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά και τα επιχειρηματικά, δηλ.η κυρία Κατσέλη και ο κ.Χρυσοχοϊδης - ίσως και κανας άλλος, αλλά τί σημασία έχει;
Τρίτον: Φρικτές Υποψίες.
Ποιος έκανε τη διαρροή; Ποιος τόλμησε; Υπάρχουν δυσαρέσκειες; Ήταν απλώς μαλακία; Υπάρχει κάποιος που θέλει το κακό του Γιωργάκη; Μήπως του Ραγκούση; Φυλάσσεται καλά το ποδήλατο του Προέδρου; Θέλει κάποιος να μας εκθέσει; Πού πάμε; Και ιδού σχόλια στις εφημερίδες, σκιές, σπόντες, υπονοούμενα, συντροφικά μαχαιρώματα - όλος αυτός ο χορός των κλισέ!
Τέταρτον: Τρόμος και εγρήγορση.
Έντρομος ο κ.Χρυσοχοϊδης παίρνει τηλέφωνο τον κ.Ραγκούση να τον διαβεβαιώσει ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για την διαρροή! Ταυτοχρόνως διοχετεύει στον Τύπο "παραπολιτικά" και "παρασκήνια" που αποκαθιστούν τον ίδιο και τις προθέσεις του! Φίλα προσκείμενα παπαγαλάκια αναλαμβάνουν την μικροεργολαβία με τη γνωστή προθυμία - το γελοίον του πράγματος σπαρταράει πίσω απ'τις γραμμές (όσον και το γελοίον του Τύπου σε αυτές τις περιπτώσεις). Όμως όλα αυτά δεν είναι αρκετά! Ο κ.Χρυσοχοϊδης οργανώνει αυθορί και παραχρήμα Συνέντευξη Τύπου με άλλο θέμα βεβαίως - βεβαίως, στην οποία όμως θα μπορέσει να "ξεκαθαρίσει τη θέση του" επί του προκειμένου, διότι πάλι βεβαίως - βεβαίως θα βρεθεί (ή θα "έχει στηθεί") κάποιος να τον ρωτήσει για το "διακύβευμα"...!
Πέμπτον: Συμπέρασμα...
Μαλακίες.
Όμως πολύ διδακτικές. Αν τις πάρει κανείς στα σοβαρά αποκωδικοποιείται το σύστημα προτεραιοτήτων ενός κόμματος (όπως και του αδελφού κόμματος της Ν.Δ.) και των πολιτικών του οίτινες θέλουν να (ξανα)κυβερνήσουν.
Πολύς καυγάς για ένα αιώνιο και αέναο τίποτα - μια μπούρδα και 450-500 λέξεις που χρειάστηκε η αφεντιά μου για να την περιγράψει...