Ηταν έτοιμοι να βγάλουν απόφαση εναντίον του «Game Of Love» αλλά...

Ηταν έτοιμοι να βγάλουν απόφαση εναντίον του «Game Of Love» αλλά...
Ακολουθήστε μας στο Google news

...αλλά σταμάτησαν (τα μέλη του ΕΣΡ) γιατί ενημερώθηκαν για δικογραφία που έχει σχηματισθεί εις βάρος τους αυτεπαγγέλτως.

01 Ιουνίου 2018

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κλήθηκαν λοιπόν από τον Πταισματοδίκη του 17ου Προανακριτικού Τμήματος Αθηνών για «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος παραβ. Άρθρου 259ΠΚ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και να εξετασθούν ανωμοτί».

Σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ, η «κλήση παρεδόθη στα μέλη του Συμβουλίου κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης διάσκεψης για την μελέτη του υπομνήματος και λήψη απόφασης σχετικώς με την υπόθεση του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού Ant1 “Game of Love”».

Το Συμβούλιο κατόπιν αυτού υποχρεώθηκε να διακόψει την διάσκεψη και να μη προχωρήσει στην ψηφοφορία σχετικά με τις κυρώσεις, που τυχόν θα επιβάλλονταν δεδομένου ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ήταν εύκολο να προσβληθεί ως ληφθείσα υπό την δαμόκλειο σπάθη της διώξεως. Κύκλοι του ΕΣΡ «εξέφραζαν την έκπληξή τους από την εισαγγελική ενέργεια, η οποία είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, που ελεγχόταν για την ποιότητά του».

Από το ΕΣΡ θεωρούν πάντως (και αυτό είναι το πιο σοβαρό) ότι η άσκηση δίωξης παρεμποδίζει ή παραλύει τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής, μια και δεν υπάρχουν αναπληρωματικά μέλη. Έτσι, λοιπόν, ως το τέλος της ποινικής διαδικασίας, θα παραμείνει εκκρεμής η υπόθεση του «Game of Love».

Επίσης υπάρχει προβληματισμός αν μπορούν τα μέλη να συνεχίσουν –όσο διαρκεί η δίωξη- να ασκούν τα καθήκοντά τους. Το θέμα θα απασχολήσει εκτάκτως και επισήμως την Ολομέλεια, κατά την συνεδρίασή της, την 6/6/2018.

Το ΕΣΡ δηλαδή θέτει σοβαρό ζήτημα συνέχισης της λειτουργίας του.