Το MEGA κοντράρει κάποιες μέρες κανάλια με κανονικό πρόγραμμα

Το MEGA κοντράρει κάποιες μέρες κανάλια με κανονικό πρόγραμμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα κανάλι παρατημένο από τους βασικούς μετόχους του για περισσότερο από μια διετία...

04 Ιουνίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Μπορεί λοιπόν ένα κανάλι παρατημένο από τους βασικούς μετόχους του για περισσότερο από μια διετία, με απλήρωτους εργαζόμενους, μεταδίδοντας μόνο επαναλήψεις να εξακολουθεί να κοντράρει τα υπόλοιπα κανάλια που συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους;

Φαντάζει απίθανο αλλά είναι απολύτως πραγματικό. Το MEGA, που το έχουν εγκαταλείψει οι μέτοχοί του εδώ και καιρό, με τους εργαζόμενους απλήρωτους σχεδόν δυο χρόνια, που μεταδίδει μόνο επαναλήψεις σειρών, την Κυριακή που μας πέρασε (3/6) ξεπέρασε σε μερίδιο και τον ΑΝΤ-1 ενώ κόντραρε, στα ίσια όπως λέμε, ALPHA και STAR! Κάτι που συνέβη όπως φαίνεται από τις καταγραφές της Nielsen και την προπερασμένη Κυριακή(27/5)!

Το κανάλι της Μεσογείων που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, μόνο με τις σειρές του έπιασε χθες στο σύνολο της ημέρας μέσο τηλεμερίδιο 10,8% (!) κι άφησε πίσω όχι μόνο το  ETV (7,7%), την ΕΡΤ-1 (4,7%) και την ΕΡΤ-2 (2,4%) όπως σχεδόν κάθε μέρα αλλά αυτή τη φορά προσπέρασε ακόμα και τον ΑΝΤ-1 ο οποίος έπιασε 8,1%. Το ίδιο παρατηρείται και την προπερασμένη Κυριακή (27/5) με το κανάλι του Αμαρουσίου στο 8,8% και το MEGA με 10,3%.

Χθες, οριακά πάνω από το MEGA βρέθηκαν ο ALPHA με 11,1% (μια εβδομάδα πριν είχε 10,7%)  και το STAR με 11,9% (που επίσης την προπερασμένη Κυριακή είχε 10,7%). Το κανάλι της Μεσογείων δηλαδή με τις επαναλήψεις του, ουσιαστικά δίχως διοίκηση, με βασικούς μετόχους αδιάφορους και με απλήρωτους εργαζόμενους εξακολουθεί να κοντράρει κάποιες μέρες κανάλια με κανονικό πρόγραμμα. Είναι σαφώς η δύναμη της «βιβλιοθήκης» του, το ότι τα άλλα κανάλια έχουν ελάχιστα προγράμματα που ξεχωρίζουν με το τηλεοπτικό κοινό να προτιμά να ξαναδεί καλές σειρές έστω και σε πολλοστή επανάληψη.

Μόνο ο ΣΚΑΪ όπως φαίνεται από τις καταγραφές της Nielsen παραμένει… αλώβητος τις Κυριακές έχοντας χθες μέσο τηλεμερίδιο 19% και την προπερασμένη (25/5) λίγο πιο κάτω 18,6%. Το κανάλι του Φαλήρου βέβαια έχει και τις Κυριακές…  «Survivor». Και προσέξτε: το ριαλιτοπαίχνιδο χθες (3/6) βρέθηκε όπως πάντα στην κορυφή με τα 10 πρώτα προγράμματα από πλευράς τηλεθέασης καθώς σύμφωνα με τη Nielsen κατά μέσον όρο το παρακολούθησαν 1.076.000 τηλεθεατές.

Και στη δεύτερη θέση ποιο πρόγραμμα βρέθηκε και τίνος καναλιού; Μα του MEGA βεβαίως και πρόκειται για ένα σχεδόν δίωρο επαναληπτικό επεισόδιο από το επιτυχημένο «Πενήντα πενήντα» που προσέλκυσε το μεσημεράκι (15.30) κατά μέσον όρο το ενδιαφέρον 507.000 τηλεθεατών. Έστω και στην πολλοστή του επανάληψη. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν: η παλιά καλή ελληνική ταινία «Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι» στο STAR (505.000), οι ειδήσεις του ALPHA (483.000) και το 15λεπτο με τα Highlights του «Survivor»  (413.000) στον ΣΚΑΪ.

Αυτά να τα βλέπουν και να τα λαμβάνουν υπόψιν τους βεβαίως-βεβαίως όσοι αναλαμβάνουν να επιλέγουν παραγωγές στα κανάλια…