Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στη CISAC και την Αυτοδιαχείριση

Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στη CISAC και την Αυτοδιαχείριση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Υπογράφηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου από τον Γιάννη Γλέζο, Πρόεδρο της Αυτοδιαχείρισης (AUTODIA), τον Gadi Oron, Γενικό Διευθυντή της CISAC και τον Eric Baptiste, Πρόεδρο του ΔΣ της CISAC (Παγκόσμια Συνομοσπονδία Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης).

25 Ιουνίου 2018

«Για το καλό τής προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, των δικαιούχων και των ξένων Οργανισμών στην Ελλάδα, η Συμφωνία Συνεργασίας (Memorandum of Understanding - MoU) αποσκοπεί στο να λειτουργήσει άμεσα ο Οργανισμός μας, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και τους διεθνείς κανόνες και πρακτικές, σε στενή συνεργασία με την CISAC» λέει η ανακοίνωση της Αυτοδιαχείρισης.

Και μας δίνει τα βασικά σημεία που προβλέπει το MoU:
1. Την άμεση και πλήρη αναβάθμιση τού ήδη υπάρχοντος συστήματος μηχανοργάνωσής μας (ΙT system) ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί απρόσκοπτα τον τεράστιο όγκο του νέου ρεπερτορίου (ελληνικού και ξένου) που θα εκπροσωπείται πλέον από τον οργανισμό μας.
2. Την εκπαίδευση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού μας (και την πρόσληψη νέου) για να μπορούν να καλυφθούν άμεσα οι νέες αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται για μας, τόσο σε διεθνές, όσο και σε Ελληνικό επίπεδο.
3. Την αλλαγή του Καταστατικού και του Κανονισμού Διανομής μας, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές και τους επιχειρηματικούς κανόνες της CISAC.
4. Την πρόσληψη ξένου Γενικού Διευθυντή (CEO) με τεράστια πείρα σε ανάλογη θέση σε μεγάλο οργανισμό τού εξωτερικού για μια ενδιάμεση (interim) περίοδο, ο οποίος θα αντικατασταθεί από Έλληνα με ανάλογα προσόντα μετά από αυτό το διάστημα.
5. Νέες εκλογές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, ώστε να μπορέσουν να εκπροσωπηθούν στα καταστατικά μας όργανα όλες οι απόψεις των νέων μελών μας, καθώς και οι εκδότες μουσικής. Το Δ.Σ. μας γίνεται 9μελές.
6. Την επεξεργασία και διαμόρφωση του ήδη υπάρχοντος πενταετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου μας (Business Plan), σύμφωνα με τις νέες συνθήκες και τις προοπτικές που δημιουργούνται.
7. Την πλήρη χρηματοδότηση για όλα τα παραπάνω της AUTODIA - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ από τη CISAC και τους ξένους οργανισμούς (με τη μορφή επιχορηγήσεων και μακροχρόνιων άτοκων δανείων).
8. Την τελική μετατροπή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ σε μεγάλο, σύγχρονο Ευρωπαϊκό Οργανισμό.

Ο Γιάννης Γλέζος, τέλος, καλεί «όλους τους Έλληνες δημιουργούς και δικαιούχους να πλαισιώσουν τις προσπάθειες μας σε όλους τους τομείς και να γίνουν άμεσα μέλη μας».