«Κόβεται» οριστικά η Τηλεοπτική Ελληνική (update)

«Κόβεται» οριστικά η Τηλεοπτική Ελληνική (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Alpha, ANT1, Epsilon, ΣΚΑΪ και Star οι αδειούχοι.

27 Ιουνίου 2018

update: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει άμεσα η Τηλεοπτική Ελληνική κατά της απόφασης του ΕΣΡ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

Το ΔΣ της "Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε.", μετά την σημερινή απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την οποία απερρίφθη ο φάκελος υποψηφιότητας της εταιρίας μας για μια πανελλαδική τηλεοπτική άδεια, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.» σέβεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ως Ανεξάρτητη Αρχή. Αλλά θεωρεί την σημερινή απόφαση νομικά εσφαλμένη και ουσιαστικά άδικη.

2. Η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.», ασκώντας τα εκ του νόμου δικαιώματά της, θα προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αιτούμενη την ακύρωση της άδικης και βλαπτικής, για τα συμφέροντα της εταιρίας και τους εργαζομένους της, απόφασης αυτής.


 

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επανήλθε στο ζήτημα της Τηλεοπτικής Ελληνικής, για την παροχή διευκρινίσεων από την πλευρά της ως προς την μεταβίβαση των μετοχών της M.P.J. Holdings LTD, από την A-Orizon Media LTD στην Martine-Nadine Bolle, το φυσικό πρόσωπο που πίσω από διάφορες off shore εταιρείες κατέχει τις μετοχές της.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που ανέβηκε στη Διαύγεια, οι εκπρόσωποι της Τηλεοπτικής Ελληνικής έστειλαν εκπρόθεσμα τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν από το ΕΣΡ -η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 26/6- με τα μέλη του να μην κάνουν δεκτές τις αιτιάσεις τους. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οι αδειούχοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας παραμένουν 5. Ο Alpha, o ΑΝΤ1, το Epsilon, ο ΣΚΑΪ και το Star με 2 άδειες να παραμένουν προς το παρόν αδιάθετες.