Με το barcode στον Τύπο θα πάει κάθε… κατεργάρης στον πάγκο

Με το barcode στον Τύπο θα πάει κάθε… κατεργάρης στον πάγκο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ξεκινά επιτέλους η αντίστροφη μέτρηση για να μπει ένα οριστικό τέλος στα πιθανά «καπέλα» σε εφημερίδες, περιοδικά κ.α.

29 Ιουνίου 2018

Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (29/6) στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η προκήρυξη του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Κυκλοφορίας Εντύπων με γραμμωτό κώδικα».

Το περιβόητο barcode για τον Τύπο δηλαδή που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας των εντύπων (εκτύπωση, διανομή, πώληση, επιστροφή) και συλλογής δεδομένων σχετικών με τις πωλήσεις του. Ένα σύστημα δηλαδή ώστε να μην μπορεί κανένας να δημοσιεύει ότι αριθμούς πωλήσεων θέλει σε εφημερίδες, περιοδικά κ.α. Κάπως έτσι λοιπόν με την εφαρμογή του βεβαίως θα πάει επιτέλους κάθε… κατεργάρης στον πάγκο του για να δούμε και πραγματικά σε τι κοινό απευθύνεται κάθε εφημερίδα. Μέχρι την εφαρμογή του barcode στον Τύπο βέβαια θα χρειαστεί ακόμα αρκετό διάστημα…

«O ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας –δήλωσε  Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, εξελίσσεται με εντατικούς ρυθμούς και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Βγάζουμε τα “καπέλα” από τον Τύπο και, ενισχύουμε τη διαφάνεια και την ισονομία στη διανομή της δημόσιας διαφημιστικής δαπάνης…»

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να καταθέσουν φακέλους μέχρι και τις 3 Αυγούστου (17.00) εκτός κι αν προκύψουν ενστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν λίγες μέρες πιο μετά. Η αποσφράγιση των φακέλων θα γίνει στις 21/8 (12.00), ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 15.600.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και η διάρκεια υλοποίησής του είναι 46 μήνες.