Μικρές «ανάσες» στις «χαμηλές πτήσεις» της ΕΡΤ από τα ματσάκια

Μικρές «ανάσες» στις «χαμηλές πτήσεις» της  ΕΡΤ από τα ματσάκια
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βρήκε και πάλι θέσεις στο Τοπ-10 της Nielsen και πάλι η δημόσια τηλεόραση με τις αναμετρήσεις της Super League…

03 Σεπτεμβρίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Η αλήθεια είναι ότι τα ματσάκια έχουν δώσει κάποιους… πόντους το Σαββατοκύριακο στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης. Όμως δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει για τα καλά την κατάσταση καθώς η ΕΡΤ δεν διαθέτει ακόμα ένα πραγματικά πλήρες, ολοκληρωμένο πρόγραμμα με σαφή φιλοσοφία και πάει λέγοντας. Γι αυτό κι εξακολουθεί να κάνει «πτήσεις χαμηλές». Και βεβαια βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή χωρις να έχουν ξεδιπλωθεί τα κανονικά προγράμματα όλων των καναλιών. Πάντως, δύο με τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ανάλογα και με τις αναμετρήσεις, φαίνεται να τις παίρνει τις δύο, τρεις μέρες του πρωταθλήματος.

Το Σάββατο (1/9) που μας πέρασε μάλιστα έπιασε κορυφή με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Λαμία (3-1) καθώς στις μικρές τους οθόνες καθηλώθηκαν κατά μέσον όρο 449.000 τηλε-φίλαθλοι για να δουν το ματς. Κι αμέσως μετά ακολούθησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA (444.000 τηλεθεατές). Τα στελέχη της ΕΡΤ-1 όμως είδαν την ίδια μέρα να πιάνει θέση στο Τοπ-10 της Nielsen και το σύντομο βραδινό τους δελτίο ειδήσεων (επτάλεππτο) που το παρακολούθησαν 335.000 άτομα κατά μέσον όρο. Το δελτίο ήταν μικρότερο καθώς προηγήθηκε ο προαναφερόμενος αγώνας και ακολούθησε (21.30) η αναμέτρηση του Ατρόμητου Αθηνών με την Ξάνθη (0-0) που όμως δε βρήκε θέση στην πρώτη δεκάδα της μέρας.

Αντίθετα, μια θέση (την πέμπτη) στο Τοπ-10 της Nielsen την Κυριακή (2/9) βρήκε η αναμέτρηση του Άρη με τη Λάρισα (2-0) καθώς το ματς είδα κατά μέσον όρο 392.000 τηλε-φίλαθλοι. Να θυμίσουμε ότι απόψε, η ΕΡΤ-1 (και η ΕΡΤ HD) μεταδίδει απευθείας (21.30) ακόμη μία αναμέτρηση για τη Super League, αυτή ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Όφη (και σε επανάληψη από το ίδιο κανάλι στις 00.50).

Το Σάββατο (1/9) πάντως η ΕΡΤ-1 έπιασε μερίδιο 8,3% (με την ΕΡΤ-2 μόλις στο 1,5%) προσπερνώντας τον ΑΝΤ-1 (7,6%) αλλά μένοντας πίσω τόσο από το MEGA (9,2%) που μεταδίδει μόνο επαναλήψεις όσο και από το ETV (8,7%). Την ίδια μέρα στην κορυφή παρέμεινε ο ΣΚΑΪ (15,5%) ενώ ακολούθησαν το STAR (11,3%) και οριακά πίσω του ο ALPHA (11,2%).

Την Κυριακή (2/9) η ΕΡΤ-1 βρέθηκε στο 8,1% (με την ΕΡΤ-2 στο 3,4%) ξεπερνώντας μόνο το ETV (6,1%) καθώς το MEGA βρέθηκε στο 8,3% και το STAR στο 9,6%. Και πάλι πρώτος ο ΣΚΑΪ με 15,2% ενώ ακολούθησαν ο ΑΝΤ-1 (11,2%) και ο ALPHA (10,1%).

Καλό θα είναι πάντως, επειδή βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, να μη βιαζονται ορισμένοι να βγάζουν συμπεράσματα. Ας κρατούν χαμηλούς τόνους καθώς ακόμα δεν έχει ξεκινήσει για τα καλά η νέα τηλεοπτική σεζόν...