Η «Οδύσσεια» του Νίκου Καζαντζάκη στην πλατφόρμα της Cosmote

Η «Οδύσσεια» του Νίκου Καζαντζάκη στην πλατφόρμα της Cosmote
Ακολουθήστε μας στο Google news

Tο μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD στον σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα συνεχίζεται...

08 Σεπτεμβρίου 2018

Σειρά έχει το ντοκιμαντέρ «33.333: Η "Οδύσσεια" του Νίκου Καζαντζάκη» αυτήν την Κυριακή (9/9) στις 21.00. Γυρισμένο σε Ελλάδα και εξωτερικό, το ντοκιμαντέρ εξερευνά από διαφορετικές οπτικές γωνίες το εν πολλοίς άγνωστο έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.

Την ερχόμενη εβδομάδα όμως στο COSMOTE HISTORY HD θα κάνει πρεμιέρα και η νέα σειρά «Οι αόρατες πόλεις της αρχαιότητας». Επιχειρεί να αποκαλύψει όσα κρύβονται κάτω από το έδαφος των ιστορικών πόλεων του Καΐρου, της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης και θα αρχίσει να μεταδίδεται στις 13 Σεπτεμβρίου (22.00). Στο πρώτο επεισόδιο μεταφερόμαστε στο Κάιρο και με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας και του ιστορικού Μάικλ Σκοτ, εξερευνούμε το «υπέδαφος» της ιστορίας του. Μία μέρα πριν (12/9) η σειρά «Παναγίες του Αιγαίου» επανέρχεται στις 20.00, και μας μεταφέρει στη Σίφνο. Ανάμεσα στις 235 εκκλησίες του νησιού, ξεχωρίζουμε τα μοναστήρια της Παναγίας Βρυσιανής, της Χρυσοπηγής και του Βουνού, αλλά και την εκκλησία της Παναγίας Πουλάτης.

Στο πρόγραμμα του καναλιού επανέρχεται και η σειρά «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, με επίκεντρο το ρόλο που διαδραμάτισαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας στη δημόσια ζωή και τον τρόπο με τον οποίο διαμόρφωσαν το μέλλον της. Όλα τα επεισόδια μεταδίδονται στις 18.00. Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στις Ακαδημίες και τις Σχολές κατά την Τουρκοκρατία (10/9), το δεύτερο στο ιστορικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (11/9), το τρίτο στη Σχολή Καλών Τεχνών (12/9) και το τέταρτο στο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο της Κρήτης (13/9).