Η (μη) δημοσιογραφία που μας προσβάλει όλους

Η (μη) δημοσιογραφία που μας προσβάλει όλους
Ακολουθήστε μας στο Google news

Φωτογράφησαν τον Ζακ πάνω από το φέρετρό του....

26 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας κατακρίνει διάφορα sites που καταπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας έσπευσαν, στα κρυφά, να φωτογραφήσουν τον νεκρό Ζακ Κωστόπουλο πάνω από το φέρετρό του.

Οπως λέει και η ανακοίνωση της Ένωσης, «με παράκληση των συγγενών και φίλων του Ζακ Κωστόπουλου, τόσο οι φωτορεπόρτερ όσο και οπερατέρ τηλεοπτικών μέσων, σεβάστηκαν τον πόνο τους και δεν μπήκαν στο νεκροταφείο. Ωστόσο, κάποια άτομα μη μέλη της ΕΦΕ, μπήκαν προσποιούμενοι τους φίλους του νεκρού, και τράβηξαν με κινητά τηλέφωνα κοντινές εικόνες από συγγενείς και φίλους αλλά και από το φέρετρο. Οι επίμαχες φωτογραφίες έχουν ανέβει σε διαδικτυακά μέσα και προκάλεσαν την οργή των συγγενών και φίλων του Ζακ Κωστόπουλου».

Ανέβηκαν π.χ. στο iefimerida, φωτογραφίες άθλιες ούτως ή άλλως, πλάτες βλέπουμε και κάτι χέρια σε κοντινά πλάνα (φωτό). Όλο το πακέτο είναι για πέταμα δηλαδή, ρεπορτάζ και οπτικό υλικό. Εκτός αν η φωτογραφία αυτή που αναδημοσιεύουμε κι εμείς εδώ πάει κατευθείαν για Πούλιτζερ. Ηδη έχει πέσει το Instagram. Ειδικά οι τρίχες στο χέρι κόβουν την ανάσα διάσημων φωτογράφων του εξωτερικού... 

Ντροπή. Ντροπή από κάθε άποψη. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας κοιτάζει ο κόσμος με αηδία...