Πρώτα «τζαρτζαρίσματα» στη μικρή οθόνη...

Πρώτα «τζαρτζαρίσματα» στη μικρή οθόνη...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Άρχισαν να ξεχωρίζουν ALPHA και ΑΝΤ-1 ενώ δείχνει να... μένει πίσω ο ΣΚΑΪ.

26 Σεπτεμβρίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Προφανώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της νέας τηλεοπτικής σεζόν η οποία μάλιστα έχει την ιδιαιτερότητα ότι ξεκίνησε σχετικά νωρίς (σε σύγκριση με άλλες χρονιές) για τα τέσσερα από τα πέντε κανάλια εθνικής εμβέλειας που διαθέτουν πλέον άδεια. Το ETV, του Ιβάν Σαββίδη, που μετονομάζεται σε Open αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν καθυστερήσεις σύμφωνα με τα στελέχη του θα μπει στη «μάχη» της τηλεθέασης στις 15 Οκτωβρίου.

Πάντως κάποια... δείγματα του τι αναμένεται να δούμε αυτή την τηλεοπτική σεζόν έχουν αρχίσει να διαφαίνονται. Ο ALPHA φαίνεται να διατηρεί τη δυναμική του, ενώ ο ΑΝΤ-1 που έρχεται από μια καταστροφική σεζόν, δείχνει να ξανατραβά την ανηφόρα με τα πρώτα του αποτελέσματα να είναι αρκετά θετικά. Για παράδειγμα ο ALPHA χθες (25/9) βρέθηκε σύμφωνα με τις καταγραφές της Nielsen στην πρώτη θέση στο σύνολο της ημέρας με μερίδιο 16,1% αλλά με τον ΑΝΤ-1 σε απόσταση πλέον «αναπνοής» να ακολουθεί με 16%. Και τα δύο κανάλια εμφανίζουν μια άνοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη Τρίτη (18/9) της τάξης σχεδόν των δύο ποσοστιαίων μονάδων κάτι αρκετά σημαντικό.

Την ίδια μέρα ο ΣΚΑΪ φαίνεται να έχει κάπως... παραπατήσει , καθώς βρίσκεται στην τέταρτη θέση, χάνοντας μιάμιση ποσοστιαία μονάδα και φτάνοντας στο 11,9%. Το STAR μάλιστα έχει προσπεράσει και πάλι (όπως και στις 18/9) το κανάλι του Φαλήρου και παρότι έχει χάσει κάτι παραπάνω από μισή ποσοστιαία μονάδα έχει πιάσει μερίδιο 13,6% και έχει καπαρώσει την τρίτη θέση. Σταθερό εξακολουθεί να παραμένει το MEGA (7,3%) αφήνοντας πίσω το E TV που συνεχίζει χαμηλές πτήσεις με μερίδιο μόλις στο 6% όπως άλλωστε και τα δύο κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης με την ΕΡΤ-1 στο 5,4% και την ΕΡΤ-2 στο 1,7%.

Τόσο τον ALPHA όσο και τον ΑΝΤ-1 φαίνεται να τα έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα οι σειρές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας της Nielsen με τα 10 καλύτερα προγράμματα από πλευράς τηλεθέασης για τη συγκεκριμένη μέρα (25/9). Το «Τατουάζ» (ALPHA) έχει πιάσει βέβαια και πάλι κορυφή με 1.153.000 τηλεθεατές, είναι και το μοναδικό «εκατομμυριούχο» πρόγραμμα καθώς τα υπόλοιπα τα βλέπουν λιγότερο από 1.000.000 τηλεθεατές. Η νέα κωμωδία του ΑΝΤ-1 «Πέτα τη φριτέζα» καπάρωσε τη δεύτερη θέση με 905.000 τηλεθεατές ενώ ακολουθούν το «Έλα στη θέση μου» (ALPHA, 822.000) και «Η επιστροφή» (ΑΝΤ-1, 699.000). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA (622.000) ενώ μόλις στην έκτη θέση εντοπίζεται πρόγραμμα του ΣΚΑΪ και πρόκειται για τις μεσημβρινές ειδήσεις του (601.000). Επαναλαμβάνω πάντως ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για συμπεράσματα, υπάρχει... «μαραθώνιος» μπροστά για όλα τα κανάλια και χρειάζεται υπομονή και επιμονή ειδικά σε όποια... ανοίγματα έχουν επιχειρήσει...