Ο Απόστολος Δοξιάδης σε ρεσιτάλ χυδαιότητας να «ζητά» εμμέσως απόλυση δημοσιογράφου

Ο Απόστολος Δοξιάδης σε ρεσιτάλ χυδαιότητας να «ζητά» εμμέσως απόλυση δημοσιογράφου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με ανοιχτή επιστολή του προς τα ΝΕΑ, ο Απόστολος Δοξιάδης στρέφεται εναντίον του δημοσιογράφου της εφημερίδας Δημήτρη Μανιάτη με αφορμή σχόλιο του τελευταίου στα social media.

27 Νοεμβρίου 2019

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Απόστολος Δοξιάδης διορίστηκαν από την κυβέρνηση ως υπεύθυνοι για το σχέδιο «Κανένα παιδί μόνο», ένα πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο δημοσιογράφος των «Νέων» και παρουσιαστής του One Channel, Δημήτρης Ν. Μανιάτης, άσκησε κριτική στην πρώτη μέσα από σχόλιά του στο Facebook. Γεγονός, όμως, που δεν άρεσε στον Απόστολο Δοξιάδη.

Μέσα από ανοιχτή επιστολή του ο Απόστολος Δοξιάδης επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς στον εργαζόμενο-δημοσιογράφο της εφημερίδας αποκαλώντας τον, μεταξύ άλλων, «χυδαίο υποκείμενο», «σταλινόμορφο δημοσιογραφίσκο», «εξυπνάκια» και «σεξιστή». Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα «Νέα», λόγω του γεγονότος ότι δουλεύει εκεί ο Δημήτρης Μανιάτης, και απευθυνόμενος εμμέσως στον Βαγγέλη Μαρινάκη είπε πως «διαλέγω προσεχτικά τις παρέες μου, και τα σπίτια που με καλούν. Θα ήταν ευχής έργον την ίδια επιλεκτικότητα να δείξει και η εφημερίδα, τιμώντας --αν μη τι άλλο-- την ιστορία της».

Την αρχή την έκανε ο Γιώργος Προκοπάκης, πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ παλιότερα, που «ξέθαψε» ένα σχόλιο στο facebook και το οποίο απέδωσε στον Δημήτρη Μανιάτη. «Στη φωτό είναι ο χαρακτηρισμός για την Ειρήνη Αγαπηδάκη από τον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ κ. Δημήτρη Μανιάτη» έγραψε στο post του με τίτλο «Δημοσιογράφος-εμετός». Ο επίμαχος χαρακτηρισμός ήταν η λέξη «πατσαβούρι» χωρίς να ξέρουμε ωστόσο σε ποιον απευθύνεται.

Και ο Προκοπάκης επίσης ζητάει, εμμέσως, απόλυση: «Μαντέλας λέγεται ο Διευθυντής της εφημερίδας. Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο ιδιοκτήτης. Να χαίρονται τους δημοσιογράφους που πληρώνουν».

Ο Δημήτρης Μανιάτης απάντησε χωρίς καθυστέρηση σημειώνοντας πως «δεν θα χρησιμοποιούσα σεξιστικές εκφράσεις που μου αποδίδονται αδίκως και αυθαίρετα» Και συνεχίζει: «Ο κύριος Προκοπάκης χρησιμοποιώντας σχόλια(;) για άλλα θέματα και ούτε καν αυτοτελή ποστ μου με αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, σπιλώνει, συκοφαντεί και επιχειρεί για πολλοστή φορά να μου τραυματίσει την εικόνα έστω στο πεδίο των κοινωνικών δικτύων αλλά και με άμεσο τρόπο στην εργασία μου». Και καταλήγει: «Μακριά από μένα αυτά που ο κ. Προκοπάκης μου αποδίδει».

Κι εκεί εμφανίζεται ο Απόστολος Δοξιάδης που δηλώνει πως σταματά να αρθρογραφεί στα ΝΕΑ «υπό τις παρούσες συνθήκες».

Ιδού μερικά αποσπάσματα από όσα έγραψε:
* Σε αυτό το ιστορικό έντυπο, εδώ και κάποια χρόνια γράφει κάποιο υποκείμενο ονόματι Δημήτρης Ν. Μανιάτης.
* Κάποτε είχα διαβάσει ένα άρθρο του και αηδίασα, αλλά απέδωσα την αηδία απέδωσα στην πολιτική του, που μου ήταν απεχθής.
* Για ένα δημοσιογράφο μεγάλης εφημερίδας, όμως, και αυτές οι αναρτήσεις στα ΜΚΔ είναι μέρος της εικόνας του άρα και της εργασίας του, και δυστυχώς τις χρεώνεται, έστω έμμεσα, η εφημερίδα που του δίνει χώρο και λόγο να εκφράζει τις απόψεις του γραπτά.
* Δεν ξέρω αν το υποκείμενο αυτό έχει πρόβλημα σεξουαλικό, ψυχοπαθολογικό, κοινωνικό κόμπλεξ ή πάσχει από εντελώς αναίτιο ναρκισσισμό ή μεγαλομανία--και τα δύο αντικειμενικά αδικαιολόγητα σε ένα άτομο με κανένα ουσιαστικό επίτευγμα στη ζωή του, πέραν του εξυπνακισμού και της χυδαιολογίας.
* Το χυδαίο αυτό υποκείμενο, που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος, άρχισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να επιτίθεται με βρωμερό τρόπο στην Irene Agapidaki.
* Οταν της επιτίθεται με τον χυδαιότερο, αγοραίο, σεξιστικό τρόπο του, ο σταλινόμορφος δημοσιογραφίσκος των ᾽Νέων᾽, το παίρνω προσωπικά.
* Δεν μου είναι όμως πλέον ανεκτό να δημοσιεύω τις απόψεις μου στην εφημερίδα που του δίνει επίσημο βήμα.
* Διαλέγω προσεχτικά τις παρέες μου, και τα σπίτια που με καλούν. Θα ήταν ευχής έργον την ίδια επιλεκτικότητα να δείξει και η εφημερίδα, τιμώντας--αν μη τι άλλο-- την ιστορία της.

Η Ελενα Ακρίτα έδωσε με τη σειρά της την απάντηση που άρμοζε στον Απόστολο Δοξιάδη: «Θεωρώ ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη. Το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας - για να μην πω απαιτώντας - την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημερίδα. O Δημήτρης Μανιάτης είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο. Τον τιμώ. Είμαι στο πλευρό του. Εννοείται».