Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κορόιδεψε στεγνά τους συνθέτες και τους στιχουργούς (βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κορόιδεψε στεγνά τους συνθέτες και τους στιχουργούς (βίντεο)
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Να δημιουργηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες ένας ανεξάρτητος οργανισμός συλλογής πνευματικών δικαιωμάτων».

15 Ιανουαρίου 2020

Αυτό είχε πει κατά λέξη στις 16 Απριλίου 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού. Ήταν εκεί, μαζί του, οι Σαββόπουλος, Πορτοκάλογλου, Νικολόπουλος, Δεληβοριάς, Πλιάτσικας, Φοίβος, Δρογώσης, Αναστασιάδης, Γιαννατσούλια και Φιλίππου.

Και συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: «Να δημιουργηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες ένας ανεξάρτητος οργανισμός συλλογής πνευματικών δικαιωμάτων. Ενας οργανισμός τον οποίο θα διοικούν οι ίδιοι οι τραγουδοποιοί μας, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους. Θα στηρίξω αυτό το στόχο γιατί όλοι οι δημιουργοί, νεότεροι και παλιότεροι, πρέπει να μπορούν να ζουν από τη δουλειά τους».

Η εξαπάτηση και των Δημιουργών είναι πλέον γεγονός. Το λένε και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες πια, στη σημερινή τους ανακοίνωση: «Δικαιώνονται όσοι συνάδελφοι αντέδρασαν άμεσα στην προεκλογική εκμετάλλευση της συνδικαλιστικής συνάντησης εκπροσώπων των σωματείων με τον ΠΘ, Φαίνεται πια πως όσα μας είπε τότε ήταν ψευδή». Διαβάστε στο Loaded.gr ΕΔΩ τι ακριβώς λένε και τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους Δημιουργούς με βασική υπεύθυνη την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Επρεπε να το περιμένουν τότε οι καλλιτέχνες. Αλλωστε τους είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης ως ντεκόρ στο προεκλογικό σποτ που έστησε εν αγνοία τους. «Θα ήθελα λοιπόν να διαχωρίσω τη θέση μου από την χρήση της εικόνας μου σε ένα σποτ που κύριος σκοπός του είναι η προεκλογική χρήση. Επειδή δεν έχει δε χρησιμοποιηθεί ποτέ η εικόνα μου σε προεκλογικό σποτ οποιουδήποτε κόμματος, παρακαλώ να αποσυρθεί», είχε γράψει τότε ο Φοίβος Δεληβοριάς.