ΗΑΙR BANDS

ΗΑΙR BANDS
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την ιδέα για αυτό κείμενο μου την έδωσαν οι House of Lords και η εξαιρετική εμφάνισή τους στο Sin City πριν μερικές εβδομάδες. Μάζεψαν 200 "ταγμένους",οι οποίοι, σίγουρα, πέρασαν πολύ καλά.

16 Δεκεμβρίου 2009Την ιδέα για αυτό κείμενο μου την έδωσαν οι House of Lords και η εξαιρετική εμφάνισή τους στο Sin City πριν μερικές εβδομάδες. Μάζεψαν 200 "ταγμένους",οι οποίοι, σίγουρα, πέρασαν πολύ καλά.

Το ίδιο καλά είχαμε περάσει και οι επίσης λίγοι που είδαμε τους L.A. GUNS, τους FASTER PUSSYCAT, τους SKID ROW, τους WINGER (στην πρόσφατη εμφάνισή τους στην Αθήνα συγκέντρωσαν πάρα πολύ κόσμο, πλημμύρισε το Sin City) τους GOTTHARD. Αλλά και οι 300 που αποθέωσαν την LITA FORD στο Rockwave του 2009  αλλά και οι πολλοί που είδαμε τους FIREHOUSE στο κατάμεστο Gagarin.

Στο κείμενο που ακολουθεί δεν θα διαβάσετε για τον αριθμό των θεατών ανά συναυλία αλλά για την ποιότητα που παρουσίασαν αυτά τα συγκροτήματα στις συναυλίες τους. Πριν μερικά χρόνια, όταν οι WARRANT επανασυνδέθηκαν, διάβασα μια συνέντευξη του Jani Lane όπου παραδεχόταν ότι η εποχή που έπαιζαν σε αρένες, γήπεδα και μεγάλους συναυλιακούς χώρους έχει περάσει ανεπιστρεπτί."Τώρα παίζουμε για 300 ανθρώπους αλλά περνάμε καλά. Πήραμε απόφαση ότι έτσι θα συνεχίσουμε και δεν περιμένουμε τίποτε καλύτερο. Ούτε από τις πωλήσεις των δίσκων μας". Προσέξτε ότι αυτή η δήλωση του αφορούσε φυσικά την Αμερική και όχι την Ευρώπη που ούτως ή άλλως η κατάσταση είναι πιο δύσκολη για τα συγκεκριμένα αμερικάνικα συγκροτήματα.

Όσα από τα Hair bands προσπάθησαν να βγάλουν καινούργιο υλικό ήταν μέτριο και αδύναμο, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και το περίεργο είναι ότι η δισκογραφική τους καριέρα ήταν μικρή. Παραδειγματικά αναφέρω τους FIREHOUSE από το 1990 έως και το 1996 κυκλοφόρησαν 4 άλμπουμ, οι WARRANT την περίοδο 89-92 τρία άλμπουμ, οι SKID ROW την περίοδο 89-95  τρία άλμπουμ, οι FASTER PUSSYCAT την περίοδο 87-92 επίσης τρία άλμπουμ. Την εξαίρεση αποτελούν οι CINDERELLA, που από το 1986 έως και το 1994 (δηλ.8 χρόνια), έβγαλαν τέσσερα καλά άλμπουμ. Το παράδοξο είναι ότι οι δισκογραφικές δουλειές τους που βγήκαν εκείνη την εποχή ήταν καλές και λόγω αυτών παραμένουν ζωντανοί έως σήμερα.

Μεγάλοι άτυχοι ήταν οι FIREHOUSE  που τα πρώτα δύο άλμπουμ τους ήταν full of hits αλλά έπεσαν πάνω στο grunge.

Εκείνο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση στα συγκροτήματα που ήλθαν και έπαιξαν στην Ελλάδα είναι ότι πάνω στη σκηνή, ίδρωσαν την φανέλα. Διόλου διεκπεραιωτικοί, τίμησαν τα λεφτά που πήραν και το κοινό που πήγε να τους δει. 200 ανθρώπους είχαν από κάτω οι House of Lords και έπαιξαν για χίλιους. Το ίδιο συνέβη πριν ένα χρόνο στο κατάμεστο Αν Club, όπου οι SKID ROW μας τσάκισαν! Και φυσικά όλοι φύγαμε ευχαριστημένοι. Η επαφή τους με τον κόσμο σχεδόν άψογη: Υπογράφουν δίσκους, εισιτήρια, φωτογραφίζονται με τους fans και αφήνουν καλές εντυπώσεις.

Το πλέον απίστευτο είναι ότι μερικά συγκροτήματα κυκλοφόρησαν πολύ καλούς δίσκους - έχουν παρουσιαστεί από τις σελίδες του ROCK HARD. Επιτρέψτε μου να σταθώ στο πολύ καλό KARMA των WINGER, που το θεωρώ σαν ένα από τα καλύτερα της χρονιάς.   

Ακούστε κάθε ημέρα 18.00 – 20.00 την εκπομπή του Αλέξανδρου Ριχάρδου, So you wanna be a Rock’n’Roll star από το web radio, www.rockmachine.gr